Читај ми!

Регионална хроника, 22. март

ДСС предала листе кандидата за одборнике у Крагујевцу и Јагодини, СПС у Крагујевцу и Зрењанину, Покрет социјалиста самостално излази на изборе у Прокупљу. Листа УРС за градску скупштину предата је у Јагодини, Листу ДС вратила градска изборна комисија у Лозници, а српски радикали предали листу кандидата за локалне изборе у Крагујевцу.

"Српска радикална странка - доктор Александар Мартиновић" назив је листе коју су крагујевачки радикали предали изборној комисији. У СРС-у кажу да имају квалитетне људе и афирмативан, економски и социјални програм - и зато од грађана траже поверење.

Наташа Јовановић је рекла да ће посебну пажњу поклонити повећању запослености, јер је то, како каже први човек шумадијске Српске радикалне странке, највећи проблем Крагујевца. Српски радикали позивају грађане на слогу, без обзира на страначку припадност, a кампању ће водити под слоганом "Бирам Крагујевац за бољи живот свих нас".

Јагодина: ДСС предала листе за одборнике

На одборничкој листи ДСС у Јагодини су квалитетни људи који су се остварили и приватно и пословно, рекли су представници Демократске странке Србије, предајући одборничке листе за локалне изборе.

Њихов главни адут је економски програм за развој града до 2017. године који ће, како очекују, преполовити број незапослених у Јагодини, али и променити структуру оних који раде. У ДСС-у кажу да ће вратити фабрике у Јагодину и обезбедити да већи број запослених буде у њима него у јавним предузећима. На одборничкој листи Демократске странке Србије  је 31 кандидат.
 

Крагујевац:  ДСС предала изборну листу

Градској изборној комисији, предата је изборна листа "Демократска странка Србије - Војислав Коштуница", на којој је и Покрет за Крагујевац. По речима Предрага Ђајевића,  једног од кандидата за одборнике, заступљене су све структуре, од радника и сељака до професора универзитета, као и десет нестраначких личности.

"За Србију и Крагујевац", слоган је ДСС-а. Водиће, како најављују, позитивну кампању и очекују добар резултат, јер су, кажу, Крагујевцу потребни нови људи.

Лозница: Изборна комисија одбила листу ДС-а

Градској изборној комисији у Лозници до сада су поднете три изборне листе: изборна листа "Видоје Петровић - УРС" поднета је прва, друга је ДС "Демократска странка - Борис Тадић" , а трећа изборна листа "Ивица Дачић СПС - СДПС Расим Љајић". Прва и трећа листа су проглашене, док је изборна комисија, због неоправилности у приложеној документацији, поништила изборну листу ДС, саопштила је Изборна комисија Града Лознице.

Јагодина: УРС обећава формирање канцеларије за младе

Листа Уједињених региона Србије за локалне изборе у Јагодини је спој младости, знања и искуства. Кандидати за одборнике су економисти, лекари, правници  и нестраначке личности, али највише има младих, речено је приликом предаје листе.

Прва ствар коју ће УРС урадити у Јагодини биће формирање канцеларије за младе и укључивање омладине у друштвени и политички живот. Листа УРС за градску скупштину предата је под редним бројем три. 

Крагујевац: СПС - ПУПС - ЈС заједно на локалне изборе

У истом саставу, коалиција СПС-ПУПС-ЈС излази и на предстојеће локалне изборе у Крагујевцу. Повезују их, кажу, добри резултати и испуњена обећања дата у претходном мандату. Приоритети у кампањи,  по речима Зорана Прокића (СПС), биће залагање за побољшање социјалног положаја грађана, побољшање здравственог и образовног система и већа улагања у развој села. 

Коалиција излази на изборе са називом листе "Ивица Дачић СПС - ПУПС - ЈС", а носилац листе за Крагујевац је Славица Ђукић Дејановић.

Албанске партије о изборима

Од шест регистрованих албанских политичких партија на југу Србије четири су потписале споразум о коалицији за парламентарне изборе - Партија за демократско деловање, Демократска унија долине, Покрет за демократски прогрес и Унија Албанаца долине.

Лидери тих странака су се договорили да мандат евентуалног посланика буде ротирајући, односно да се мењају на том месту кандидати из партија, потписница споразума.

Председник Демократске уније долине Скендер Дестани каже да ће се пропорционално мењати, у складу са процентом освојених гласова.

Проблем је, кажу, што морају да сакупе 10.000 потписа у Бујановцу и Прешеву, на малој територији. Још је већи проблем, према речима председника Партије за демократско деловање Ризе Хаљимија, банкарска гаранција, jer странка нема имовину за хипотеку.

Хаљими сматра да до сада није пуно урађено да се побољша живот грађана, али да бојкот парламентарних избора није решење, без политичке борбе нема шансе да се реше проблеми.

Рагми Мустафа, председник Демократске партије Албанаца и председник општине Прешево, није потписао коалициони споразум.

Мустафа је рекао да његова странка неће учествовати на парламентарним изборима, јер "нема сврхе, јер од 250 посланика један или двојица Албанаца не могу ништа променити"

"Србија би требало да омогући Албанцима да буду представљени у парламенту Србије, као што су Срби са Косова у косовском парламенту", рекао је Мустафа.

На локалном нивоу нема коалиција албанских партија, све ће наступати самостално, а после избора договараће се о коалицији. Странке још прикупљају потписе, у Прешеву још нема предизборних плаката.

Изборна комисија Врања прогласила је до данас три изборне листе, коалиције "За демократско Врање - Горан Стефановић", "Нова Србија - Небојша Стојановић" и "Уједињени региони Србије - др Урош Трајковић".

Градској изборној комисији предате су листе кандидата за одборнике града Врања и градску општину Врањска Бања.

недеља, 28. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару