Читај ми!

ДСС: План улагања у спорт

Демократска странка Србије направила је десетогодишњи план улагања у спортску инфраструктуру, рекао кандидат ДСС-а за градоначелника Београда Александар Поповић.

Кандидат Демократске странке Србије за градоначелника Александар Поповић изјавио је да је та странка направила програм за град Београд кад је реч о спорту и да он садржи десетогодишњи план улагања у спортску инфраструктуру.

Поповић је на стадиону Црвене звезде, где је отпочео први оперативни дан изборне кампање за градоначелника, рекао да та странка верује да је здравље нације засновано на бављењу спортом.

"Ми верујемо да је то база и направићемо на нивоу града десетогодишњи програм инвестиција за улагање у спортску инфраструктуру", рекао је Поповић.

Поповић је навео и да ће ДСС помагати спортска друштва и њихове активности, а не само "Црвену звезду" и "Партизан", већ и она мања која се често заборављају, попут "Радничког", "Обилића" и "Железничара".

"Радићемо на томе и да обезбедимо услове за оне спортове који су често заборављени, који немају националне тренажне центре, а који доносе много радости на олимпијадама и на светским првенствима, попут борилачких спортова, шаха, мачевања, гимнастике, атлетике и других", додао је Поповић.

Поповић, који је бивши атлетичар, пред новинарима је показао старт трке на "Маракани" и рекао да оперативни део кампање почиње баш на том месту, јер ДСС верује у спорт.

Почетак кампање за покрајинске изборе

Демократска странка Србије започела је кампању за покрајинске изборе у банатском месту Идвор, испред куће Михајла Пупина.

Присутнима су се обратили носилац листе те странке на покрајинским изборима, драмски писац и редитељ Синиша Ковачевић, председник Покрајинског одбора ДСС-а Бранислав Ристивојевић и члан Председништва ДСС-а Санда Рашковић Ивић, саопштио је Покрајински одбор ДСС-а.

Ковачевић је истакао да ће се ДСС борити за Војводину која је српска, сложна, развијена, а не "оно што данас представља неразвијен регион у коме расте нестабилност и у коме се рађају идеје о замени српског идентитета стварањем новог - војвођанског".

"Није случајно што ДСС баш данас почиње своју кампању у Идвору, испред куће Михајла Пупина. Слоган ДСС-а за изборе у покрајини гласи 'Војводина - за људе са карактером', а Михајло Пупин је један од таквих људи - људи са карактером, који је бранио интересе Србије у свету", рекао је Ковачевић.

Он је запитао "шта би данас рекао Пупин када би видео да у његовом Идвору има мање становника него у време када је он живео?"

Напомињујући да је данас у Идвору и у читавој Војводини могуће купити целокупно имање за 2.500 евра, Ковачевић се запитао "како је могуће да је наш народ доведен дотле да за 2.500 евра продаје успомене, сећања на друге људе, претке и детињство?"

недеља, 28. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару