Читај ми!

У Европу, али никако заједно

Две највеће партије у Србији ДС и СНС неће формирати заједничку Владу, након избора заказаних за 6. мај ове године, потврдили су још једном за РТС гости емисије Око.

Највеће партије у Србији ДС и СНС неће формирати заједничку Владу, након избора заказаних за 6. мај ове године, потврдили су још једном за РТС гости емисије Око Јадранка Јоксимовић из Српске напредне странке и Божидар Ђелић из Демократске странке.

 

Јадранка Јоксимовић наводи да ова партија то неће учинити јер демократама замера висок степен корупције током предходних година, за који како каже, још увек нико није одговарао.

Ђелић је рекао да је коалиција са напредњацима немогућа јер не мисле да имају кредибилитет након што су, како је рекао, носили беџеве са ликом Војислава Шешеља.

Представници обе партије наводе да, уколико добију на изборима, неће формирати министарство за европске интеграције.

"СНС мисли да треба појачати економску дипломатију. Постоје модели обједињавања појединих министарстава, као што је то случај у Аустралији. Ми идемо на редуковање министарстава, па би обједињавање имало више смисла", наводи Јоксимовићева.

"Ми имамо две опције. Неке земља имају канцеларије, једна је премијеру, друга је потпредседнику, задуженом за европске интеграције и друга опција је министарство. Одлучили смо се за ову прву", рекао је Ђелић.

Јоксимовићева је изјавила за Око да СНС вероватно неће улазити у коалицију са партијама које су против интеграције Србије у ЕУ. "Они који су против тога. Апсолутно против тога, тешко да ћемо наћи заједнички језик", рекла је Јоксимовићева. Али на потпитање да ли "тешко" не значи и не, није дала конкретан одговор.

Божидар Ђелић наводи да Демократска странка неће улазити у коалицју са партијама које би по сваку цену, па чак и губитка Косова и Метохије, у Европску унију.

"Не и ја мислим да ћемо имати већину за то", рекао је Ђелић.

И Јоксимовићева и Ђелић се слажу да ће главне теме у даљим европским интеграцијама бити борба против корупције, реформа правосуђа и питање Косова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару