Читај ми!

Динкић: Укинути намете занатлијама

Нова влада мора да помогне занатлијама и да укине намете које они плаћају, каже лидер УРС-а Млађан Динкић. Укидањем намета било би више посла за људе у занатским радњама, каже Динкић.

Лидер Уједињених региона Србије Млађан Динкић изјавио је да нова влада мора помоћи занатлијама и укинути намете које они плаћају.

Динкић је, приликом обиласка Занатског дома у Новом Саду, где је занатлијама представио Економски програм УРС-а, рекао да нова влада одмах треба да укине фирмарине, накнаде за коришћење земљишта, за шуме, воде и енергетску сагласност, као и таксе за рекламе.

Лидер УРС-а је, како је саопштено из те странке, навео и да би укидањем намета било више посла за људе у занатским радњама.

"Данас једна пекара у Србији, свака друга занатска радња мора да плати 35 разних намета - уплатница за фирмарину, за накнаду за градско грађевинско земљиште, све различите сагласности и људи не могу да преживе, а камо ли да размишљају о запошљавању нових радника", оценио је лидер УРС.

Економски програм УРС-а, како је саопштено, подразумева укидање 258 разних парафискалних намета, подстицајне мере за инвестиције и плаћање ПДВ-а за занатлије и мала предузећа тек када наплате робу.

Кандидат УРС-а за градоначелника Ваљева

УРС је данас представио Војислава Јовановића за кандидата за градоначелника Ваљева. Чланица Председништва УРС-а Верица Калановић рекла је да је том граду одавно потребан домаћин који ће учинити све да се Ваљево поноси успесима, а не аферама.

Према речима Калановићеве, захваљујући лидеру УРС-а Млађану Динкићу и Националном инвестиционом плану, "Горење" је у Ваљеву отворило фабрику расхладних уређаја, а у Србији још четири фабрике.

Верица Калановић је најавила да ће у Ваљеву ове године бити изграђена још једна фабрика, која ће запослити око 400 радника, као и развојно истраживачки центар за белу технику, једини у овом делу Европе.

"У њему ће посао добити нови млади стручњаци, којих у Ваљеву има довољно, али због недостатка посла најчешће одлазе у иностранство", нагласила је Калановићева.

Функционерка УРС-а је рекла и да је Ваљеву, као и целој западној Србији потребан аутопут, који ће овај крај Србије повезати са Коридором 14, али и аутопут од Ваљева до Ибарске магистрале.

"Није довољно у Ваљеву само модернизовати главну улицу, осветлити црквено двориште или урадити неке друге споредне послове, већ је потребно изградити нове привредне капацитете", истакла је Калановић. Кандидат за градоначленика Ваљева Војислав Јовановић рекао је да ће учинити све да се тај град брже развија.

недеља, 28. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару