Читај ми!

Николић: Стан као гаранција за кредит

За кредит који ће Српска напредна странка узети за финансирање кампање својим станом гарантоваће председник те странке Томислав Николић. Демократска странка предала на општини Звездара, изборну листу "Група грађана - Томислав Николић", како би "заварала бираче", рекао Александар Вучић.

Председник Спске напредне странке Томислав Николић рекао је да ће својим станом гарантовати за кредит, који ће странка узети за финансирање кампање.

Николић је, након обиласка фабрике "Сто посто", одговарајући на питања новинара објаснио да политичке странке могу да се задужују код банака и других финансијских организација за финансирање кампања.

"Ми износимо свој бизнис план и по том плану скромно кажемо - задужујемо се за 80 посланичких места", рекао је Николић.

Николић је рекао да се за тај број посланика у буџету тачно зна колико је то новца и додао да ће на основу тога, после избора добити новац и вратити кредит.

Потом, рекао је Николић, финансираћемо се први пут на месечном нивоу по броју посланика из буџета и тај новац улагаћемо у рате којима враћамо кредит.

Према његовим речима, СНС залаже за потпуну деполитизацију и департизацију, нови закон о јавним набавкама и потпуну реформу пореског система, при чему је истакао да се напредњаци залажу да се ПДВ наплаћује искључиво по реализацији, односно када се наплати рачун.

Николић је навео и да ће позвати банке "које су се некоректно понеле у кризи и које отимају грађанима имовину за кредите које не могу да врате", да почетна цена на лицитацији, када продају имовину, буде она коју су прихватили као вредност када су одобравали кредит.

Напредњаци ће, рекао је Николић, позвати банке да обуставе одузимање станова грађанима који немају од чега да врате кредите.

Вучић: ДС заварава бираче 

Заменик председника Српске напредне странке и кандидат за градоначелника Београда Александар Вучић рекао је да је Демократска странка на општини Звездара предала изборну листу "Група грађана - Томислав Николић", како би, како је навео, "заварала бираче".

"То им је намера да ураде на више београдских општина, а можда и на републичком нивоу. Пронашли су неког ко се зове Томислав Николић, не би ли у заблуду довели грађане који гласају за Томислава Николића, председника СНС", рекао је Вучић на конференцији за новинаре.

Вучић је навео да та врста "осионости, непошења и бахатости" показује не само страх, већ јасно ставља до знања чиме је актуелна власт све спремна да се служи, не би ли покушала да остане на власти.

Према његовим речима, ДС је такође поднела изборну листу "Група грађана - Томислав Николић" када су били локални избори на општини Вождовац и та листа је тада, како је навео, добила 29 гласова.

На питање да ли се могу очекивати "жешћи вербални напади" и "рат саопштењима", између демократа и напредњака, Вучић је рекао да се СНС увек понашала пристојно и да њени представници нису упутили ни једну ружну реч и увреду.

"Од нас слушате економске аргументе", рекао је Вучић и додао да је план СНС да промени оно што је рађено у претходном периоду.

Одговарајући на питање да ли Србија иде ка двопартијском систему Вучић је навео да је јасно да ће носиоци власти бити, са једне стране они који желе промене - СНС или, са друге, они који желе статус кво, што је, како тврди, ДС.

Заменик председника СНС је навео и да је агенција "Стратеџинг маркетинг" јуче објавила да је смањена разлика измедју СНС-а и ДС-а у броју присталица и захвалио се директору те агенције Срђану Богосављевићу, јер, како је Вучић рекао, до сад ниједном није објавио да је та разлика уопште постојала.

Заменик предсеника Српске напредне странке и кандидат за градоначелника Београда Александар Вучић изјавио је да на општинском нивоу треба решавати проблеме везане за легализацију земљишта и објеката, а не на "централистички начин као што је то до сада био случај".

"Оно што су желели да централизују ми ћемо вратити на општински ниво, у одељења за урбанизам на општинскком нивоу, где се на најбржи начин завршавају ти предмети", рекао је Вучић на конференцији за новинаре испред "Мекдоналдса" у Земуну.

Он је навео да у Београду има 256.000 поднетих захтева за легализацију објекта, док је у Србији тај број око 800.000. Преношењем надлежности на општински ниво би се, како је навео, новац враћао грађанима, а било би и више радних места.

СНС се, додао је он, залаже и за конверзију права власништва, чиме ће се, како тврди, решили проблеми грађана, који ће бити подстакнути да граде, а што ће даље утицати на ланац запошљавања.

Вучић је најавио да ће он и лидер напредњака Томислав Николић сутра и прекосутра боравити у дводневној посети Немачкој, где ће се састати са представницима најважнијих политичких партија и привредних субјеката, који би у будућности могли да инвестирају у Србију.

недеља, 28. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару