Читај ми!

ДС: Лажи Томислава Николића

Демократска странка оптужила лидера напредњака Томислава Николића да говори лажи и позвала га да каже које је резултате постигао за 22 године бављења политиком. Николић говори неистине и о основним стварима које свако може да провери, поручује из ДС-а.

Демократска странка оптужила је председника Српске напредне странке Томислава Николића да говори лажи и позвала га да каже које је резултате постигао за 22 године бављења политиком.

"Демократска странка је позвала Томислава Николића да, сад кад је дипломирао економију, ради на томе да савлада и основне економске показатеље и да изађе пред грађане са истинитим подацима, а било би добро и са макар једним резултатом који је за Србију постигао за 22 године бављења политиком", саопштила је та странка.

Николић, како тврди, Демократска странка, говори неистине и о основним стварима које свако може да провери. ДС, како је наведено, закључује да је то човек који грађане обмањује пошто је истина само једна.

"У Србији се не живи лако и светска криза је и код нас узела свој данак, али у исто време у Србији је отворено 17.000 више малих и средњих предузећа него што их је било 2008, Србија је једна од неколико земаља у Европи која има готово исти обим инвестиција као и пре кризе, а то је заједно са статусом кандидата најбољи показатељ да је реч о држави где су инвестиције сигурне и да зато страни инвеститори радије долазе у Србију него у неке земље ЕУ. После кандидатуре долазиће и много више", наводи Демократска странка.

Алудирајући да Николић није подржао споразуме који су омогућили већи извоз српске привреде, ДС је указала да они који су "упорно и истрајно гласали против Споразума о стабилизацији и придруживању, Цефте, свих споразума који су омогућили извоз, посао и инвестиције то не знају, али Србија зна да таквима не сме да дозволи да је воде".

"Србија ће на овим изборима бити за оне који могу да гарантују сигурну будућност, а не ризик повратка у прошлост", наводи се у саопштењу.

Николић је раније рекао да је резултат рада Владе Србије предвођене Демократском странком у претходне четири године "катастрофалан" по Србију и њене грађане.

"Захваљујући ДС, Србија је прва у региону по стопи незапослености, расту инфлације, најнижим платама и пензијама, а на другом месту у свету по броју младих који су отишли из земље", навео је Николић и додао да је због ДС-а индустрија уништена, а инвеститори су отерани.

Одговор на ново саопштење

Српска напредна странка у немогућности да уради било шта конкретно и добро и даље злоупотребљава тежак положај људи за своју политичку корист, па уместо да уради било шта везано за инвестиције и посао, своје страначке активисте шаље да организују штрајкове у Магнохрому, саопштила је Демократска странка одговарајући на саопштење СНС-а.

"Добро је што Српска напредна странка још увек ради на свом економском плану, како саопштавају, али је лоше да људи који четири године не могу да смисле план, хоће да воде Србију", поручују из ДС.

У тој странци сматрају да је лоше што се "они који су гласали против свих споразума о инвестицијама и новим радним местима усуђују да говоре о економским проблемима" и да није умесно што "они који не могу да одговоре на питања шта су урадили у претходне 22 године, празним критикама и неистинама покушавају ту чињеницу да сакрију".

"За разлику од оних који су у ову земљу довели Фиат, Бенетон, Бош и који ће довести Даниели, Икеу и друге инвеститоре, СНС оваквим понашањем показује да баш као и у прошлости може да се окрене само деструкцији у недостатку плана и знања", наводи се у саопштењу.

Демократска странка закључује да ће грађани 6. маја имати прилику да изаберу "између оних који раде и отварају шансе за друге, и оних који немају никакву идеју за будућност".

понедељак, 29. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару