Читај ми!

СНС ће исправити грешке власти

Србија је, кривицом садашње власти, постала једна од најнеатрактивнијих дестинација за инвестирање у Европи, каже функционерка СНС-а Јоргованка Табаковић. СНС намерава да створи повољан пословни амбијент, истиче Табаковићева. Напредњаци вечерас предали листу РИК-у.

Чланица Председништва Српске напредне странке Јоргованка Табаковић оценила је да је Србија у овом тренутку, кривицом садашње владе, једна од најнеатрактивнијих дестинација за инвестирање у Европи, а СНС, како је рекла, намерава да то промени стварајући повољан пословни амбијент.

Табаковићева је, реагујући на јучерашњу најаву председника државе и лидера ДС Бориса Тадића да ће Србија врло брзо добити још једну фабрику аутомобила, рекла да ни Тадић ни ДС "немају легитимитет да говоре о новим инвестицијама, јер је њихова политика отерала велики број улагача од Србије".

"Од 2006. године до данас уложено је преко пет милијарди евра буџетских средстава у привлачење страних инвестиција, а резултат је да ће оно мало инвеститора које је влада успела да привуче у Србију отворити свега 19.777 нових радних места, насупрот 264.493 радника који су остали без посла", навела је Табаковић у изјави достављеној медијима.

Будући да је Тадић нове инвестиције јуче најавио из Крагујевца, Табаковићева је нагласила да је управо у том граду од 83.626 радно способних становника запослено свега 40.037, а да је у односу на 2008. годину, број запослених мањи за 12 одсто.

Српска напредна странка намерава да, како је навела Табаковићева, низом мера створи повољнији амбијент за довођење нових инвестиција у Србију.

Према њеним речима, неке од тих мера су: доношење новог закона о јавним набавкама којим би се елиминисала системска корупција, смањење бирократије и иницирање инвестиционог пројекта Дунав-Морава-Вардар.

СНС: Шта није тачно

Реагујући на саопштење Демократске странке да Томислав Николић и СНС показују потпуно незнање и неразумевање економије, Српска напредна странка оцењује да ДС, уместо да упути јавно извињење грађанима Србије због "катастрофалних учинака своје промашене" политике, и даље кривицу покушава да свали на другог.

СНС позива економске експерте из ДС да отворено кажу који то показатељи из било које изјаве или саопштења Српске напредне странке нису тачни.

"Где су та мала и средња предузећа, која су наводно, отворена прошле године? Где је нестало преко пет милијарди евра буџетских средстава, која су од 2006. до данас уложене за привлачење страних инвестиција, а које су као једини резултат имале отварање радних места за, према њиховим наводима из државног буџета, свега 19.777 грађана, и то у периоду када је 264.493 радника остало без посла", питају напредњаци.

Оно што је кључни проблем Демократске странке је чињеница да више нема начина да убеде грађане Србије у било шта, јер је реалност јасна сваком човеку: довољно је само да погледа у новчаник, или у фрижидер, оцењује СНС.

понедељак, 29. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару