Читај ми!

Динкић: ПДВ тек након наплате робе

Будући министар финансија треба да омогући малим и средњим предузећима да ПДВ плате држави тек након наплате робе, а не приликом фактурисања, поручио лидер Уједињених региона Србије Млађан Динкић. УРС предао изборну листу.

Лидер Уједињених региона Србије Млађан Динкић сматра да је прва ствар коју нови министар финансија мора да уради јесте да промени садашњи систем, како би мала и средња предузећа плаћала порез на додату вредност држави тек када наплате своју робу.

УРС је данас започео представљање Програма за мала и средња предузећа и том прилико Динкић је затражио подршку предузетника, како би се променио систем наплате пореза.

Приликом посете породичној фирми "Мотопласт" у Старој Пазови, Миодрага Мојића, Динкић је упозорио да предузетништво у Србији никад није било у тежој ситуацији, јер је држава због велике и скупе бирократије постала препрека за развој породичног бизниса.

"Нажалост, због светске економске кризе, све је теже малим и средњим предузећима. Многи су затворили своје радње. Један од највећих проблема за њих је што ПДВ морају да плате кад робу фактуришу, а не кад је наплате. Ево, рецимо породична фирма господина Мојића, која ради скоро 20 година, данас има велики проблем, јер кад увезе сировину, мора одмах да плати ПДВ, иако ће робу да наплати тек за 60 дана, ако је уопште и наплати", рекао је лидер УРС-а.

Динкић је скренуо пажњу на то да предузетник уместо да радницима исплати или повећа плате, он прво мора да плати држави порез и то на робу коју није наплатио.

"УРС сматра да нова влада, одмах на старту, треба да направи реформу система ПДВ-а, тако да се тај порез за мала и средња предузећа убудуће плаћа тек кад се роба наплати, а некад се роба фактурише, како би више новца остало за плате радницима", рекао је Динкић.

Млађан Динкић је у Старој Пазови одржао и трибину са грађанима на којој је угледни предузетник Миодраг Мојић представљен за носиоца изборне листе УРС-а у том месту, наведено је у саопштењу те странке.

УРС за оснивање нове општине

Носилац листе Уједињених региона Србије за Београд, Зоран Станковић, изјавио је да је неопходно формирати нову општину Бежанија, која би се квалитетно и функционално бавила проблемима око 50.000 грађана који станују на подручју Бежанијске косе.

Станковић је, на почетку кампање УРС-а у Београду, на пијаци Бежанијска коса, рекао да се формирањем нове општине стичу услови да се отвори и Дом здравља, што значи да ће, уместо да путују до Новог Београда, становници Бежанијске косе у свом комшилуку имати педијатра, гинеколога и све остале службе.

"На тај начин олакшаћемо пре свега лечење деци и трудницама, али и свима онима којима је лекар потребан", рекао је Станковић.

понедељак, 29. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару