Читај ми!

"Изворни СПО" у коалицији с демократама

"Изворни Српски покрет обнове" на мајским изборима наступиће у оквиру коалиције окупљене око Демократске страке. Можемо допринети да Србија буде модерна и проевропска земља, рекао Срђан Срећковић.

Министар вера и дијаспоре Срђан Срећковић најавио је да ће "Изворни Српски покрет обнове" на мајским изборима наступити у оквиру коалиције окупљене око Демократске страке.

"Верујемо да у оквиру те коалиције можемо дати допринос да Србија буде модерна и проевропска земља, која се економски развија и која има капацитете да за политичке партнере и савезника има најмоћније земље света и да управо због тога можемо да штитимо државне и националне интересе", рекао је Срећковић.

Бивши потпредседник Српског покрета обнове, који сада предводи "Изворни СПО", уверен је да ће резултати предстојећих парламентарних избора омогућити наставак процеса модернизације земље, реформе у свим сферама друштва и при том заштиту културе, традиције и националног идентитета у процесу глобалних интеграција.

"Очекујем да ћемо након ове предизборне кампање имати стабилизацију политичких прилика у земљи и да ћемо омогућити да се Србија креће трасираним путем који огромна већина грађана подржава", рекао је Срећковић.

Срђан Срећковић очекује и да током кампање кључне теме буду економија и привредни развој земље, јер то, како сматра, највише занима грађане.

"Верујем да је важно да у периоду пред нама сви државни функционери дају допринос у ангажовању као својеврсне економске дипломате, јер од тога колико будемо учинили атрактивним наше тржиште зависи како ће наши грађани убудуће живети", указао је Срећковић.

Према његовим речима, добијање кандидатуре за чланство у ЕУ показало је да се истовремено може водити одговорна државотворна политика, која никада не прелази црвену линију када је реч о државним и националним интересима, а која са друге стране омогућава и повећање инвестиционог рејтинга и слање поруке да је Србија демократска земља у којој институције функционишу и која има могућност да се развија.

На изборној листи ДС "Избор за бољи живот - Борис Тадић", предатој Републичкој изборној комисији, поред највиших функционера ДС, актуелног председника владе, министара и посланика, као и лидера неких од странака које су ступиле са демократама у коалицију, налазе се и бивши чланови СПО Сања Чековић и Срђан Срећковић.

понедељак, 29. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару