Читај ми!

Љајић за председничке изборе 6. маја

Лидер СДП Расим Љајић сматра да би и председнички избори требало да буду одржани 6. маја када и парламентарни и локални. Ако у наредних месец дана буду расписани председнички избори, биће сасвим довољно времена за промоцију кандидата, јер смо већ у кампањи, сматра Љајић.

Лидер Социјалдемократске партије Расим Љајић сматра да би и председнички избори требало да буду одржани 6. маја када и парламентарни и локални, како ова година не би потпуно била потрошена у изборним кампањама.

"За то сам да ову годину не потрошимо потпуно у изборним кампањама и постизборним калкулацијама. Имамо изборе 6. маја , а редовне председничке изборе бисмо вероватно имали 15. децембра. Дакле, тек што бисмо добили нову владу негде почетком септембра, одмах би почела кампања за председничке изборе, а за све то време стоји привреда и инвеститори чекају. Зато сам за обједињавање свих избора", рекао је Љајић за новосадски "Дневник".

Лидер Социјалдемократске партије сматра и да политика коју је води председник Србије Борис Тадић треба да буде стављена на проверу јавности.

"Иако је често била оспоравана, она је дала резултата, али грађани ипак о њој треба да кажу свој суд", сматра Љајић.

Љајић је напоменуо да је о томе разговарао са Тадићем износећи у неколико наврата своје аргументе зашто да би ти избори требало да буду одржани заједно са свим осталим.

"Наравно, ту одлуку није лако донети. Она није једноставна и није без извесног ризика по државу. Стога не видим оправданост примедбе зашто Тадић није пресекао тог 13. марта када су расписани остали избори", рекао је лидер СДП.

Љајић је мишљења да ће ако у наредних месец дана буду расписани председнички избори, бити сасвим довољно времена за промоцију кандидата, јер смо већ у кампањи.

"Уосталом, и сви ти кандидати који најављују да ће се појавити у председничкој трци на политичкој сцени Србије најмање су 20 година", приметио је Љајић.

Говорећи о локалним изборима на Косову и Метохији Љајић је рекао да постоји простор за решење које неће угрозити ни наш Устав, као ни наставак европских интеграција и довести у питање односе са међународном заједницом.

Он је подсетио да би се избори односили само на две општине на северу-Зубин Поток и Звечане и да треба да "покушамо да са Унмиком нађемо решење".

Љајић сматра да су после парламентарних избора могуће само две опције:једна је да већину формира блок око ДС-а, а друга је да нико не може да састави владу јер, како каже, не види да СНС има довољан коалициони потемнција.

"Ако се имају у виду оштре изјаве представника ДС и СНС, нисам сигуран да је таква коалиција могућа", додао је лидер СДП.

понедељак, 29. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару