Читај ми!

Коштуница: Србија пред суштинским избором

Србија је 6. маја пред суштинским избором и питањем - да ли да настави европску интеграцију или промени политику и изабере политичку неутралност, рекао председик ДСС-а Војислав Коштуница који ће бити носилац изборне листе те странке.

Председник Демократске странке Србије (ДСС) Војислава Коштуница оценио је да је Србија 6. маја пред суштинским избором и питањем - да ли да настави европску интеграцију, или промени политику и изабере политичку неутралност.

Демократска странка Србије (ДСС) усвојила је једногласно на седници Главног одбора странке изборни програм и листу кандидата за народне посланике, а носилац исте је лидер ДСС-а Војислав Коштуница.

Други на листи кандидата за посланике је Драган Јочић, а затим следе Милица Радовић, Слободан Самарџић, Ненад Поповић, Сандра Рашковић Ивић, Александар Поповић, Милош Алигрудић, Марко Јакшић и Синиша Ковачевић.

Војислав Коштуница је рекао да ДСС сматра "да треба ставити тачку на европске интеграције, јер оне нису донеле добро, већ наносе политичку, економску и моралну штету Србији. Прави је тренутак да Србија поред војне прогласи и политичку неутралност".

Председник ДСС-а је навео да ће народ својом вољом одлучити којим путем Србија треба да иде, али и истакао да је сазрело време за промену политике и за избор политичке неутралности као залоге развоја и тиме и сигурне и мирне будућности Србије.

ДСС улази у предизборну кампању слоганом "За Србију - знаш зашто", а према речима Коштунице, ДСС данас доноси одлуку да њен изборни програм буде књига "Зашто Србија а не Европска унија" коју је он написао и Програм развоја Србије од 2012. до 2017.

Војислав Коштуница је поручио да ДСС грађанима неће, као садашња власт, да нуди велика, али исто толико и неистинита обећања.

Коштуница је оценио да одлазећа власт грађане обмањује празним речима којима се отворено руга грађанима убеђујући их да лоше живе зато што су грађани Србије, а да прави живот започиње тек када једнога "лепога дана за двадесет година, а можда ни тада, Србија постане чланица ЕУ".

"Хоћемо ли и ми као прошла власт да зарад европских интеграција окачимо звездице на делове наше територије: па да имамо Косово са звездицом, Војводину са звездицом, Рашку са звездицом или Влашку са звездицом? Хоћемо ли као држава која постоји хиљаду година да се
радујемо што смо постали кандидати, што имамо титулу кандидата", упитао је Коштуница.

Војислав Коштуница је оценио да се од 2008. године Србија урушава на европском путу и да у протекле четири године владавине политике да ЕУ нема алтернативу ником није било добро и да нико није задовољан, осим одлазеће власти којој је, навео је, једино било добро.

"Ма колико упирали поглед у Брисел и Вашингтон, ма колико била привлачна и заводљива помисао како ће странци и ЕУ донети велике паре и велику помоћ, сви ми заправо у дубини душе добро знамо истину да само ми сами сопственим снагама и сопственим радом можемо донети добро, напредак и развој Србије", поручио је Коштуница.

Војислав Коштуница је оценио да је прави тренутак да Србија поред војне прогласи и политичку неутралност која подразумева да Србија не буде чланица ниједног међудржавног савеза попут ЕУ. То ће, како је навео, отворити широм врата да Србија сарађује са свим државама и на Западу и на Истоку, као што је то вековима радила.

Према његовим речима, политичка неутралност омогућава да Србија развија снажну економску сарадњу са ЕУ и да економска сарадња буде заснована на чистом рачуну и на обостраној користи.

"Уместо донација, помоћи и непрестаних мољакања, Србија треба као слободна, суверена и политички неутрална држава да развија економску сарадњу са ЕУ, водећи рачуна о сопственим економским интересима и поштујући економске интересе ЕУ", поручио је Коштуница.

уторак, 06. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару