Регионална хроника, 15. март

Расписани први избори за одборнике у Врањској Бањи, у Пироту представљена нова политичка групација Покрет за Пирот, у Лесковцу Покрет радника и сељака, у Нишу коалиција ДС и СДПС и Покрет за преокрет. У Новом Пазару представљене коалиције СДПС-ДС-СДП-СЗС и коалиција "Све заједно", а у Зрењанину Покрет Равноправност.

Председник Скупштине града Врања Слободан Стаменковић расписао је изборе за одборнике у градској општини Врањска Бања, конституисаној пре годину дана.

Стаменковић је рекао да очекује фер предизборну утакмицу: "Очекујем фер кампању и фер изборе, и да грађани 6. маја изаберу најбоље и тако креирају будућност."

На првим изнорима у овој општини право гласа има око 8.000 грађана.

Нови Пазар - Потписивање коалиционих споразума

У Новом Пазару, коалициони споразум за изборе на локалном нивоу потписали су Социјалдемократска партија Србије (СДПС), Демократска Странка (ДС), Санџачка демократска парија (СДП) и Странка за Санџак (СЗС).

"Оно што је битно за државу и за тренутак у коме се налазимо битно је и за Нови Пазар. Мислим да је ово гаранција да се град не врати у деведесете, већ да ће кренути путем који треба да крене", рекао је председник СДП-а Решат Хоџић, који сматра да је ова коалиција гаранција наставка успешне политике из претходне четири године.

Председник Бошњачке демократске заједнице (БДЗ), блиске главном муфтији Муамеру Зукорлићу, Емир Елфић, који се састао са делегацијом америчке амбасаде коју је предводио Џон Хесфорд, истакао је да је БДЗ успешно креирала јаку инфраструктуру и да је у потпуности спремна за предстојеће изборе.

Елфић је изнео и детаље о формирању коалиције „Све заједно", чији је носилац, и коју чине Бошњачка демократска заједница, Демократска заједница војвођанских Мађара, Демократска заједница Хрвата, Словачка странка, Грађански савез Мађара и Демократска партија Македонаца. Коалиција ће на наредним изборима наступати на свим нивоима.

Зрењанин - Равноправност излази самостално

Руководство Покрета Равноправност који своје политичко деловање везује највише за Зрењанин, донело је одлуку да иступи из Социјалдемократске партије Србије са којом су сарађивали нешто више од две године.

"Разлог иступања је неразумевање врха СДПС - а за свакодневне проблеме живота и рада обичних људи, потребу борбе радника - акционара за очување радних места, власничких права, акција, опстанак и развој фирми у Зрењанину", рекао је Александар Стојановић, председник Извршног одбора Покрета Равноправност на конференцији за новинаре у Зрењанину.

Покрет Равноправност ће на локалне изборе изаћи самостално, као и пре четири године. Тада су освојили четири мандата у Скупштини Зрењанина и били део владајуће коалиције у граду.

Покрет је настао 2007. као резултат борбе радника - акционара фабрике лекова „Југоремедија" за власничка права у том колективу након приватизације.

Пирот - Представљена нова политичка групација

У Пироту представљена нова политичка групација Покрет за Пирот која ће учествовати на предстојећим локалним изборима. Представници Покрета за Пирот надају се добрим резултатима на локалним изборима, али како су рекли, неће улазити у коалицију са носиоцима садашње локалне власти.

Покрет за Пирот излази на изборе, јер је, како каже Душан Митић, носилац листе, њихов приоритет брига о људима.

Момчило Антић из Покрета за Пирот каже да је циљ да се односи у овој средини промене на боље.

У Нишу, предизборне коалиционе споразуме потписале Демократска странка и Социјалдемократска партија Србије.

Коалицију Покрет за преокрет чине Либералнодемократска партија, Српски покрет обнове, Покрет за Ниш, Богата Србија и Заплање моја кућа.

Врање - СПС утврдио листу за републичке посланике

Градски одбор Социјалистичке партије Србије утврдио је листу кандидата за републичке посланике. То су актуелни градоначелник Мирољуб Стојчић, председник окружног одбора СПС Негован Станковић и директорка основне школе у селу Стубал Данијела Митић.

"Очекујемо са излазношћу од 60 одсто бољи резултат, већи број гласова", рекао је председник градског одбора СПС-а Зоран Антић, "да имамо кредит да од главног одбора и председника партије тражимо не само посланичку функцију већ и одговорније државне функције, јер је овај одбор на протекла два избора имао најбоље резултате."

У току су преговори о евентуалним коалицијама на локалном нивоу и о могућим кандидатима за градоначелника Врања.

Крагујевац - СПО и ЛДП заједно на изборе

Крагујевачки градски одбори Српског покрета обнове и Либерално демократске партије потписали су политички споразум о заједничком учешћу на предстојећим изборима за одборнике Скупштине града Крагујевца. СПО и ЛДП наступају на заједничкој изборној листи под називом "Преокрет за Крагујевац".

Према речима проф. др Зорана Тодоровића, носиоца листе, градске одборе ЛДП-а и СПО-а у Крагујевцу повезала је заједничка идеја, "Србија у Европи, Европа у Србији" и да су Крагујевчани препознали ту идеју.

СПО ће у кампањи инсистирати на децентрализацији Крагујевца, рекао је Милан Урошевић, председник Градског одбора СПО: "Инсистираћемо на ‘декрагујевизацији Крагујевца’, кроз формирање градских општина и суштинске децентрализације локалне власти."

НС, ДСС И ПУПС заједно у Тополи

Изборни штаб листе "Драган Јовановић - Нова Србија - Демократска странка Србије - Партија уједињених пензионера Србије", под редним бројем 1, предао је изборну листу за локалне изборе у Тополи. Носилац листе је председник Општине Топола.

У саопштену Општинског одбора НС наводи се да је одлука о томе да Јовановић буде носилац листе донета на основу резултата који су у протеклом мандату постигнути у тој шумадијској општини.

Под редним бројем 1, и са слоганом "Помозимо Драгану да би он помогао нама" налазе се и сви они који су се својим радом и знањем доказали на свим пољима, наводи се у саопштењу.

уторак, 06. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару