Читај ми!

Успешна акција "Морава" у Ужицу

У оквиру акције "Морава", ужичка полиција ове године запленила 92 килограма марихуане. Ускоро акција детекције наркотика у школама. Дрога пристиже из Албаније и са Косовa.

Ужичка полиција је, у оквиру акције "Морава", у сарадњи са припадницима службе за борбу против организованог криминала, у току ове године запленила 92 килограма марихуане и мање количине осталих дрога у укупно 34 акције, изјавила је начелница Полицијске управе тог града Драгица Јевтовић.

Она је оценила да је ужичка полиција за десет месеци ове године постигла значајне резултате у сузбијању кријумчарења и трговине дрогом.

Прошле године у 44 заплене одузето је, осим осталог, 26 килограма марихуане, а у 2009. години у 69 заплена само четири килограма ове дроге и регистровано 89 кривичних дела неовлашћене трговине и стављања у промет опојних дрога.

По овим показатељима, иако је број кривичних пријава смањен прошле године на 46, а ове на 20, укупна количина заплењених наркотика је знатно већа, што потврђује нашу све већу успешност у сузбијању кријумчарења и трговине дрогом, каже Драгица Јевтовић.

Према сазнањима ужичке полиције, на овом подручју најчешће се илегално тргује марихуаном "сканк". Дрога се прави у посебним лабораторијама у Албанији и на Косову, а у Србију улази преко Црне Горе.

Само у последњој акцији, која је трајала два месеца, заплењено је 33 килограма марихуане и ухапшена су четри припадника организоване криминалне групе, истиче начелница ужичке полиције.

Из полиције за наредни период најављују акцију детекције на опојне дроге у средњим школама у Златиборском округу, коју ће спроводити са Заводом за заштиту јавног здравља.

Јевтовићева каже да су школе у Ужицу, Пожеги и Косјерићу већ поручиле тестове, а у зависности од њихових резултата уследиће едукација ученика, професора и родитеља о темама везаним за превенцију, начин препознавања и штетност конзумирања наркотика.

Сва сазнања добијена преко преко ових тестирања полиција ће користити у свом даљем оперативном раду, истиче начелница Полицијске управе у Ужицу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи