Артман: Налог за хапшење скандалозан

Апелационо веће Хашког трибунала наложило да некадашња портпаролка главног тужиоца Флоранс Артман буде ухапшена због неплаћања новчане казне од 7.000 евра, којом је кажњена за непоштовање суда. Артманова сматра да је налог за њено хапшење скандалозан.

Некадашња портпаролка главног хашког тужиоца Флоранс Артман сматра да је налог тог суда за њено хапшење скандалозан.

Апелационо веће Хашког трибунала наложило је да Артманова буде ухапшена због неплаћања новчане казне од 7.000 евра којом је кажњена за непоштовање суда. Та казна је преиначена у седам дана затвора. Артманова сматра да до њеног хапшења неће доћи.

"У Француској ниједан новинар није био затворен због свог писања, и то је екстремна и репресивна мера која се користи у најгорим случајевама", рекла је Артманова.

Иако некадашња портпаролка тврди да је обезбедила пуних 7.000 евра, као и да их је положила на банковни рачун у Француској, Хашки трибунал није повукао тај новац.

Артманова сматра да до повлачења средстава није дошло, јер би то значило да се морају обратити француским властима, које би морале проверити законитост пресуде и налога за хапшење.

У одлуци Апелационог већа Хашког трибунала стоји да је Артманова обезбедила средства, али да није испоштовала процедуру њиховог пребацивања у Хаг.

Артманова је 2009. године проглашена кривом за обелодањивање информација везаних за поверљиве одлуке Већа Хашког суда у предмету против Слободана Милошевића у текстовима објављеним 2007. и 2008. године.

Милошевић је преминуо је у Хагу 2006. године, пре окончања његовог суђења за злочине у БиХ, Србији и на Косову.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи