Читај ми!

Брамерц послао извештај

Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц послао Савету безбедности УН извештај о сарадњи Србије с Трибуналомж. Садржај документа поверљив до 7. децембра.

Специјални саветник главног тужиоца Хашког трибунала Сержа Брамерца Фредерик Свинен рекао је да је Брамерц послао Савету безбедности УН извештај о сарадњи Србије с Трибуналом.

"Извештај је послат синоћ", рекао је Свинен Танјугу и подсетио да ће садржај документа остати поверљив до 7. децембра, када ће Брамерц званично представити редовни шестомесечни извештај СБ УН.

Хашки тужилац је прошле седмице боравио у Београду, у оквиру редовних активности уочи подношења извештаја Савету безбедности УН о сарадњи Србије с Хашким трибуналом.

Брамерц је током те посете поручио да Трибунал нема нових услова за Србију и да питање спровођења истраге о мрежи помагача бивших хашких бегунаца, које је било међу темама разговора са српским властима, спада у техничке аспекте сарадње Србије са тим судом и не представља нови услов.

Брамерц и председник Националног савета за сарадњу с Хашким трибуналом Расим Љајић сагласили су се да се сарадња Србије и Трибунала у области достављања документације, приступа архивама државних органа и сведоцима и другим техничким аспектима обавља на високом професионалом нивоу и да нема ниједног отвореног питања.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи