Читај ми!

Малверзације у "Навипу"

Ухапшено 14 особа осумњичених да су оштетили буџет за више од четири милиона евра и фирму "Навип" за више од два милиона евра. Међу ухапшенима бивши и садашњи радници Пореске управе, директори фирми "Минеко плус" и бивши генерални директор фирме"Навип АД Земун".

Припадници Криминалистичке полиције Београда, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом, ухапсили су 14 особа осумњичених да су извршиле више кривичних дела злоуптребе службеног положаја, док се за једном још трага, изјавио је Танјугу директор полиције Милорад Вељовић.

Ухапшено је девет функционера Пореске управе филијале "Земун". Поред њих полиција је привела и бившег генералног директора и председника Управног и Извршног одбора Привредног друштва "Навип" а.д. из Земуна Слободана Лукића (51), сувласника и директора Привредног друштва "Стари Бегеј" у Зрењанину и сувласника привредног друштва "ТВАДВ" д.о.о. Београд Бранислава Вучуревића (55) из Зрењанина.

Полиција је ухапсила и вештака-саветника у београдском Заводу за вештачење Братислава Виријевића (53) и два директора "Минеко плуса" Драгана Томића (44) и Богдана Комленаца (39).

Вељовић је објаснио да су пријавом обухваћени и директор и сувласник привредног друштва "ТВАДВ" д.о.о. Богдан Никшић (55), који се налази на издржавању затворске казне у Сремској Митровици и директор Компаније "Минеко лимитед" из Лондона Александар Андрејевић (45) за којим полиција још трага.

Директор полиције је рекао да су они, избегавањем плаћања пореза, државни буџет оштетили за више од четири милиона евра и предузеће "Навип" за више од два милиона евра.

Наиме, по унапред постигнутом договору од почетка 2007. године до маја 2010. и на основу лажног посла између предузећа за производњу алкохолних пића и вина "Навип" из Земуна и "ТВАДВ" из Београда омогућено је да земунско предузеће избегне плаћање пореза.

То је учињено закључењем уговора о подизању нових заједничких засада две компаније којим је предузеће ТВАДВ преузело обавезу да плати порез од 429 милиона динара.

Услед неплаћања преузетих обавеза постигнут је договор између одговорних у Пореској управи и "ТВАДВ" да се дуг измири у опреми и роби која је била власништво те фирме. Приликом пописа и утврђивања стварне вредности робе и количине осумњичени су вредност те робе увећали и до 15 пута не улазећи у њену набавну и тржишну вредност.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи