Читај ми!

Јовановић сведочио у случају ЈСО

Лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић сведочио је у Специјалном суду у истрази против осморице припадника ЈСО осумњичених за побуну те јединице новембра 2001. године.

Председник Либерално-демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић сведочио је у Специјалном суду у истрази против осморице припадника Јединице за специјалне операције (ЈСО) окривљених за побуну те јединице новембра 2001. године.

После саслушања, које је трајало више од три сата, Јовановић је новинарима испред Специјалног суда рекао да мисли да је питање дана када ће се проширити круг одговорних за побуну те јединице.

"Мислим да је најважније што је поступак започет и сигуран сам да без обзира на препреке постоји довољно услова да организатори побуне, Милорад Улемек и комплетан командни састав ЈСО, буду санкционисани у складу са законом", рекао је Јовановић.

"При томе", каже Јовановић, "мислим да је питање дана када ће се круг људи одговорних за побуну проширити са ЈСО на политичке кругове у земљи који су тада рушили режим".

У протекла два дана, сведочили су и бивши челници Државне безбедности Зоран Мијатовић и Милорад Брацановић.

Тужилаштво је раније навело да се више припадника ЈСО сумњичи да су заједно са бившим командантима јединице, Милорадом Улемеком и Душаном Маричићем, бившим припадником ЈСО Звезданом Јовановићем и вођом "земунског клана" Душаном Спасојевићем организовали побуну ЈСО.

У оквиру побуне ЈСО је "отказала послушност и прекинула све везе са командом, блокирала базу Јединице у Кули, испоставила захтеве за смену министра унутрашњих послова, начелника Ресора државне безбедности и његовог заменика, потом уз употребу борбених возила и наоружања блокирала аутопут код Врбаса".

Јединица је, како се наводи, наредних дана то поновила и блокадом аутопута кроз Београд код Сава центра, одбијајући истовремено и наређења да се врати у своју базу у Кули.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи