Читај ми!

Сидро за Бека

Виши суд у Београду донео привремену меру којом се предузећу бизнисмена Милана Бека "Ворлдфин", забрањује располагање "Луком Београд".

Виши суд у Београду донео је 16. маја привремену меру, којом се предузећу бизнисмена Милана Бека, "Ворлдфин", забрањује располагање "Луком Београд", потврђено је Радио-телевизији Србије.

Забрана се односи на располагање, оптерећење и отуђење непокретности-парцела на којима се налази "Лука Београд а.д." 

Предвиђено је да tа мера траје до окончања судског поступка, који је покренут по тужби за утврђење власништва коју је против "Луке Београд" поднео Град Београд, навела је портпарол суда Душица Ристић.

Ристићева је додала да је припремно рочиште у том спору заказано за 29. јун пред Вишим судом у Београду.

Средином маја прошле године, Савет за борбу против корупције поднео је кривичне пријаве  против 17 особа због, како су навели, злоупотребе положаја приликом приватизације "Луке Београд" 2005. године.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић рекао је јесенас да Управа криминалистичке полиције, на основу захтева Тужилаштва, проверава све наводе из кривичне пријаве Савета.

Савет за борбу против корупције означио је бизнисмена Милана Бека кao организатора криминалне групе у којој су: бивши министар привреде Предраг Бубало, председник Комисије за хартије од вредности Милко Штимац, Дејан Малинић, Ђорђе Јовановић, Душан Бајец, Миодраг Ђорђевић, Горан Мрђа, Александар Грачанац, Владета Чолић и Владета Благојевић.

Кривичном пријавом Савета, којом се терете да су злоупотребом службеног положаја оштетили државу за више од 20 милиона евра, обухваћени су и Мирко Васиљевић, Душан Косовац, Данијел Цвјетичанин, Ђорђе Миховиловић, Зорица Костић-Јовановски и Мирослава Дробац.

Савет за борбу против корупције је још 2008. године предао Влади Србије и Акцијском фонду извештај о продаји "Луке Београд" у коме је, између осталог, навео да је продаја предузећа "Лука Београд" обављена уз бројне преваре и уз деловање државних органа у интересу крупног капитала најбогатијих људи у земљи.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи