Читај ми!

Нагодба са јатацима Жупљанина

Виши суд у Београду прихватио нагодбу Тужилаштва и шесторо оптужених за скривање хашког оптуженика Стојана Жупљанина. Никола Тепић, у чијем је стану ухапшен Жупљанин, осуђен на казну кућног затвора од годину дана. Сви остали осуђени на условне казне од годину дана.

Одељење за ратне злочне Вишег суда у Београду прихватило је споразум о признању кривице, закључен између шесторо оптужених за скривање хашког оптуженика Стојана Жупљанина и Тужилаштва за ратне злочине.

Ковиљко Ловре, Млађен и Винка Марјановић, Слободан и Милорад Копривица осуђени су на условне казне од годину дана са роком провере од три до четири године.

Једино је Никола Тепић из Панчева, у чијем је стану ухапшен Жупљанин у јуну 2008. године, осуђен на казну кућног затвора од годину дана.

Сви оптужени су предходно пред већем судије Драгана Мирковића рекли да су добровољно и свесно признали кривицу.

Они су оптужени за помагање у скривању Жупљанина на територији Војводине у периоду од маја 2002. године до јуна 2008. године, a споразумом о признању кривице одрекли су се права на жалбу.

Пресуда ће, како је навело судско веће, у кратком року бити написана и одмах потом постати правоснажна.

"Обзиром на то да људи нису из криминогене средине, условна осуда нас задовољава јер не прети опасност да евентуално тај услов прекрше јер се ради о породичним људима", изјавио је адвокат Винке и Млађана Марјановића, Љубомир Арпо.

Стојан Жупљанин, који је био начелник Центра безбедности у Бањалуци током рата у БиХ, ухапшен је 11. јуна 2008. у Панчеву, где се скривао под именом Бранислав Вукадин, а после хапшења изручен је Хашком трибуналу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи