Читај ми!

Прекршајна пријава против "Транснафте"

Државна ревизорска институција поднела захтев за покретање прекршајног поступка против Јавног предузећа "Транснафта Панчево" као и генералног директора, због неспровођења поступка јавне набаве.

На сајту Државне ревизорске институције (ДРИ) објављено је да је та институција поднела  надлежном Прекршајном суду захтев за покретање прекршајног поступка против Јавног предузећа "Транснафта Панчево" као и генералног директора због неспровођења поступка јавне набаве. Пријава је суду поднета 6. маја.

ДРИ је навела да је на основу извршене ревизије финансијских извештаја и правилности пословања за 2009. годину "утврдила материјално значајну радњу, која има обележја прекршаја на основу Закона о јавним набавкама", објављено је на сајту Институције.

У складу са обавезом из Закона о Државно ревизорској институцији, Народној скупштини Републике Србије и том јавном предузећу достављен је извештај о ревизији финансијских извештаја и правилности пословања за 2009. годину Јавног предузећа "Транснафта Панчево".

ДРИ је већ поднела у априлу ове године прекршајну пријаву против одговорних у Јавном предузећу "Електромрежа Србије", такође, због неспровођења одредби Закона о јавним набавкама, док је у марту поднета прекршајна пријава и против Јавног предузећа за склоништа због основане сумње да је извршен привредни преступ, јер није извршен попис имовине за 2009. годину.

Ова три предузећа су прва јавна предузећа код којих је ДРИ обавила ревизију финансијског пословања, а како је раније најављено из ДРИ ове године требало би да се обави и ревизија ЈАТ-а, а могућа је и ревизија ЈП "Железнице Србије".

Јавно предузеће за транспорт нафте нафтоводима и транспорт деривате нафте продуктоводима - "ЈП Транснафта Панчево" обавља делатност транспорта нафте нафтоводима.

То предузеће располаже источним краком бившег Југословенског нафтовода (пуштен у рад 1979. године), од реке Дунав на граници са Републиком Хрватском до Панчева, у укупној дужини од 154,4 километра.

Припадајућу инфраструктуру нафтовода чини терминал у Новом Саду са четири резервоарске јединице за сирову нафту од по 10.000 кубних метара, диспечерским центром и пумпном станицом, затим мерном станицом у Панчеву и осам блок станица дуж трасе нафтовода.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи