Читај ми!

Јоцићева група пред судијом

Истражни судија саслушаће вечерас бившег члана Управног одбора ЕПС-а Радосава Саватијевића и још 14 особа ухапшених због злоупотреба приликом изградње путева у околини Пожаревца. Ухапшени су, како се сумња, део групе бившег директора "Путева Србије" Бранка Јоцића.

Бивши члан Управног одбора Електропривреде Србије Радосав Саватијевић и још 14 особа ухапшених због сумње да су учествовали у злоупотребама приликом изградње путева у околини Пожаревца биће вечерас приведени на саслушање пред истражног судију Специјалног суда у Београду, пошто им истиче полицијско задржавање од 48 сати.

Истражни судија ће саслушати одбрану осумњичених, а потом одлучити да ли ће покренути истрагу против њих и одредити им притвор.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да се ухапшенима на терет ставља да су општинском буџету Пожаревца и "Путевима Србије" нанели штету од око 498 милиона динара.

Дачић је прецизирао је да се ради о кривичним делима извршеним од 2005. до 2007. године и да је на челу те групе, према постојећим сумњама, био бивши генерални директор "Путева Србије" Бранко Јоцић.

Према информацијама полиције, ухапшени су: Слободан Јовановић (1959) из Београда, генерални диркетор Предузећа за путеве Београд; Радослав Саватијевић (1960) из Београда, власник и директор предузећа ДОО Пам-Ек и Беоогрев; Предраг Пајић (1957) из Пожаревца, менаџер општине Пожаревац; Ненад Симић (1960) из Пожаревца, директор ЈП Дирекције за изградњу општине Пожаревац; Слободан Вишњић (1957) из Београда, надзорни орган испред ЈП Путеви Србије; Аца Павловић (1950) из Пожаревца, надзорни орган испред ЈП Дирекције за иградњу општине Пожаревац.

У групи ухапшених су и Слободан Трандафиловић (1956) из Београда, главни инжењер оперативе у ПЗП Београд; Здравко Марјановић (1950) из Београда, управник градње сектора Смедерево и одговорни руководилац радова на обилазници Пожаревац-Костолац; Младен Милорадовић (1969) из Београда, управник градње сектора Обреновац; Рајко Ристановић (1953) из Горњег Милановца, шеф градилишта ПЗП Београд.

На списку ухапшених су такође Миодраг Стевановић (1949) из Београда, шеф градилишта ПЗП Београд; Драган Павловић (1973) из Београда, руководилац путне базе ПЗП Београд , Југослав Халавац (1948) из Београда, шеф градилишта ПЗП на обилазници Пожаревац- Костолац; Љубомир Дјуровић (1977) из Београда, директор предузеца Тера инжењеринг Београд и Синиша Новаковић, предузетник из Речице.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи