Масовна туча у Косовској Митровици

У тучи две групе младића у северној Косовској Митровици повређене три особе. Једна особа тешко повређена из ватреног оружја. Ухапшен Д.Ј. због сумње да је учествовао у инциденту. Догађај није етнички мотивисан, саопштила косовска полиција.

Три особе повређене су у масовној тучи две групе младића, која се десет минута после поноћи догодила у северном делу Косовске Митровице. У тучи коришћено и ватрено оружје.

Здравствено стање двадесетшестогодишњег младића, који је повређен ватреним оружјем, је стабилно и он се налази ван животне опасности.

Младић је добио прострелну рану у левом лумбалном региону и његово здравствено стање је стабилно, рекао је дежурни лекар на одељењу хирургије, доктор Гојко Игрутиновић.

Припадници Косовске полицијске службе ухапсили су Д.Ј. (18) коме је одређено задржавање од 48 сати због сумње да је учествовао у инциденту, а током ноћи полиција је запленила једну аутоматску пушку и један пиштољ.

Заменик регионалног директора косовске полиције Ергин Медић рекао је Танјугу да су се сукобиле две ривалске групе из Звечана и Косовске Митровице.

"Углавном се ради о младим особама који овакве туче и сукобе заказују и преко друштвене мреже Фејсбук", рекао је Медић.

"Сви изгредници, жртве и повређени су са територија Звечана и северне Косовске Митровице  који су и раније својим хулиганским понашањем изазивали овакве нереде", рекао је Медић и  додао да је цео догађај оквалификован као покушај убиства, али да то дело није етнички мотивисано.

У нередима су, поред ватреног оружја, коришћене палице и каменице, рекао је Медић, који је оценивши да се ради о озбиљном проблему, упутио апел родитељима да утичу на своју децу.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи