Пожар готово угашен

На депонији пластике у Јагодини више нема отвореног пламена, али запаљена пластика још тиња. Концентрација штетних материја у ваздуху у границама је нормале.

У Сектору за ванредне ситуације МУП-а Србије РТС-у је потврђено да ће пожар на депонији пластике у индустријској зони у Јагодини бити угашен до краја дана или најкасније сутра. Изнад депоније мање је дима него претходних дана и што је најважније, више нема отвореног пламена.

Запаљена пластика већ је добрим делом прекривена слојем земље. Кризни штаб у Јагодини одлучио је на данашњој седници да механизација градских јавних предузећа и приватних фирми настави да ради. У другој фази преко депоније биће насуто још пола метра земље.

Кризни штаб такође напомиње да грађани Јагодине немају разлога за бригу,  јер мерења Завода за јавно здравље из Ћуприје показују да је концентрација штетних материја у ваздуху у границама нормале. Остаје, међутим, препорука радницима Нове фабрике каблова, која је и најближа месту пожара, да данас не долазе на посао. То се односи и на фирме које се налазе на удаљености мањој од 300 метара од депоније, јер су ту бележене повећане концентрације штетних гасова.

Због пожара прошле ноћи оштећен је високонапонски далековод од 35 киловолти, тако да је део индустријске зоне, укључујући Градску топлану и Нову фабрику каблова,  остао без струје. Квар је отклоњен око 11 часова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи