Ухапшени Шарићеви сарадници

Ухапшено троје сарадника Дарка Шарића. Акција је извршена у сарадњи Тужилаштва за организовани криминал и Безбедносно-информативне агенције, чиме је окончан још један преткривични поступак покренут поводом кријумчарења наркотика из Латинске Америке у Европу.

Полиција је привела три особе осумњичене да су у септембру 2009. године организовале примопредају и транспорт дела укупне пошиљке преко две тоне кокаина, заплењеног од групе одбеглог Дарка Шарића на јахти "Мауи" у Уругвају, рекао је тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић.

Акција је извршена у сарадњи Тужилаштва за организовани криминал и Беозбедносно-информативне агенције, чиме је окончан још један преткривични поступак покренут поводом кријумчарења наркотика из Латинске Америке у Европу, истакао је Радисављевић.

Ухапшени су Бобан Стојиљковић и Александра Мишић из Врања и Марко Дабовић из Београда, саопштио је тужилац, подсећајући да се поводом заплене више до 2,1 тоне кокаина у Уругвају већ воде кривични поступци у Србији, Италији, Словенији, Бразилу и Уругвају.

Та група се сумњичи да је у септембру 2009. године организовала примопредају и транспорт 990 килограма кокаина, који је половином октобра исте године, као део укупне количине од 2.174 килограма, заплењен на јахти "Мауи".

Ради организовања илегалног промета кокаина, Стојиљковић и Дабовић су преко Атине и Рима отпутовали у септембру у Бразил, наводи се у саопштењу.

Дабовић је том приликом користио британску путну исправу на име Питер Арнолд, на којој се налазила његова фотографија, док је Стојиљковић користио словачки пасош на своје име, с обзиром на то да је и њихов држављанин.

Стојиљковић је у Словачкој поседовао стан који су као своје пребивалиште пријавили Дарко Шарић и Бојан Станојковић. У току су претреси више станова и пословних објеката у Београду и Врању које су користиле те особе.

Осумњичени ће бити саслушани и у року од 48 часова приведени истражном судији Посебног одељења Вишег суда у Београду, навено је у саопштењу тужиоца.

Прва хапшења извршена су 15. октобра 2009, а у току је и више кривичних поступака против припадника Шарићеве групе. Дарко Шарић је у бекству и за њим је расписана међународна потерница.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи