Краснићи изручен Косову

Један од деветорице оптужених за злочине у логору Клечка, Арбен Краснићи, који је почетком марта ухапшен у Швајцарској, изручен је косовским властима, преносе приштински медији.

Швајцарска изручила Арбена Краснићија, једног од деветорице оптужених за злочине над Србима и другим неалбанцима у логору Клечка.

Истом оптужницом обухваћен је и високи функционер странке Хашима Тачија и бивши командант ОВК Фатмир Љимај који је средином марта саслушан, али је због посланичког имунитета пуштен на слободу.

Специјални тужилац Маурицио Салустро подигао је оптужницу средином марта против 11 особа од којих је деветоро ухапшено.

Групу предвођену Фатмиром Љимајем, Еулекс терети да су учествовали у тортури над српским и албанским цивилима као и српским војницима и полицајцима, у једном логору у селу Клечка, у општини Липљан.

Еулекс је сумњу, да је Фатмир Љимај извршио кривично дело ратног злочина, засновао на изјави сведока сарадника "X", али и на основу једног лекарског картона сведока сарадника пронађеног приликом претреса Љимајеве куће.

Као посланик у косовском парламенту Љимај ужива посланички имунитет због чега се није појавио пред истражним судијом Еулекса када је требало да одлучи да ли ће високом званичнику Тачијеве ДПК одредити притвор.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи