Ухапшени челници "Београд филма"

Због сумње да су продајом биоскопа оштетили мале акционаре и буџет Србије за више од пет и по милиона евра, ухапшено петоро људи, међу којима и челници "Београд филма" А.Д.

Полиција је ухапсила петоро људи, међу којима су и челници "Београд филма", осумњичени да су продајом пет биоскопа у власништву тог предузећа оштетили мале акционаре-запослене у том предузећу за више од четири милиона евра, а буџет Србије за више од милион и по евра.

Тужилаштво за организовани криминал саопштило је да су у преткривичном поступку који воде Тужилаштво и МУП Србије поводом продаје пет биоскопа, ухапшени власник предузећа "Light Blue Trading Bahamas Ltd." са Бахама и председник Управног одбора "Београд филма" А.Д. Никола Ђ. и члан Управног одбора и заступник "Београд филма" А.Д. Вук В.

Ухапшени су и директор "Београд филма" А.Д. Мирослав Ц, запослена у "Београд филму" А.Д. Весна Т. и радница књиговодствене агенције "Текомс" ДОО из Београда Јадранка Д.

Они су осумњичени да су по међусобном договору после приватизације "Београд филма" А.Д. 2008. године, пет предузећа у чијој су се имовини нашли биоскопи "Козара", "Јадран", "Партизан", "Вождовац" и "Славица" продали привредном друштву "Shutnell Ltd" са седиштем у Никозији на Кипру које је исплатило само десет одсто уговорене купопродајне цене.

Власник предузећа "Shutnell Ltd" компанија "MTM nominees Ltd.", са пословним седиштем на истој адреси у Никозији је потом то предузеће продала привредном друштву "ИДЕА" ДОО Београд за 18 милиона евра, а тај новац исплаћен је до краја октобра 2008. године.

Тужилаштво наводи да ни након те исплате, обавезе према "Београд филму" А.Д. по основу купопродаје биоскопа нису измирене, чиме је малим акционарима почињена штета већа од четири милиона евра, а буџету Србије на име необрачунатог и неплаћеног пореза у износу већем од 1,5 милион евра.

У току су претреси у пословним просторијама привредних друштава која су учествовала у тој трансакцији након чега ће ухапшени бити саслушани у својству осумњичених, пише у саопштењу Тужилаштва за организовани крминал.

Након приватизације "Београд филма" А.Д. већински власник постало је предузеће "Light Blue Trading Bahamas Ltd." са Бахама са уделом од 70 одсто капитала док су запослени у "Београд филму" А.Д. постали власници 30 одсто капитала.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи