Бомбом на бившу жену

Активирањем две ручне бомбе у центру села Дубока код Јагодине, Владица Максимовић убио бившу жену и себе. Тешко повређени мештани-супружници Севдалина и Станиша Андрејић пребачени су у клиничке центре у Крагујевцу и Београду.

На аутобуској станици у центру села Дубока, удаљеном 15 километара северозападно од Јагодине, од бомби, које је, око 14,05 сати активирао Владица Максимовић (42) из Приштине, погинули су он и његова бивша невенчана супруга Снежана Богдановић (41).

Рањени су супружници Станиша (66) и Севдалина Андрејић (68), који су се случајно задесили на месту злочина. Они су пребачени у клиничке центре у Крагујевцу и Београду.

У саопштењу полиције се истиче да је Максимовић, "Снежану највероватније срео раније, у току дана у Јагодини, и знајући да ће ићи градским аутобусом у Дубоку, сачекао је на станици у селу".

"Када је изашла из аутобуса, пришао јој је и позвао је да уђе у његов аутомобил. Потом се чула прва детонација од које је повређена Севдалина Андрејић. Њен супруг Станиша скочио је на Максимовића и покушао да га физички савлада када се зачула друга детонација од које су Максимовић и Богдановићева смртно страдали. Андрејић је задобио повреде", наведено је у саопштењу.

Максимовић је бивши припадник МУП-а, коме је радни однос прекинут прошле године.

Против њега је полиција спроводила мере задржавања у три наврата 2009. и 2010. године и поднела четири кривичне пријаве за дела угрожавања сигурности и неовлашћено држање оружја и експлозивних средстава.

Надлежни судови су му у свим тим случајевима одређивали притвор у трајању до 30 дана. Последњи пут је из притвора изашао 15. марта.

Полицији је јуче Градски центар за социјалони рад у Јагодини пријавио да је Максимовић самоиницијативно дошао да разговара о поступку утврђивања начина виђања детета које има са Снежаном и да је тада "имао идеје о суициду", због чега га је полиција спровела на Одељење неуропсихијатрије Опште болнице у Јагодини. Након прегледа психијатра пуштен је кући, наводи се у саопштењу.

Увиђај су извршили заменик вишег јавног тужиоца и истражни судија Вишег суда у Јагодини.  

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи