Адвокат: Џајић одбио нагодбу

Врх правосудне власти предлагао одбрани Драгана Џајића споразум о признавању кривице по којем би он био осуђен на две године затвора и обавезао се да плати два милиона евра хуманитарном фонду, изјавио Џајићев адвокат Велислав Милутиновић.

Одбрана Драгана Џајића преговарала је, без знања тужиоца, са "врхом правосудне власти" о обустављању поступка за присвајање новца од трансфера фудбалера и суђење је почело пошто договор није постигнут, изјавио је Џајићев адвокат Велислав Милутиновић.

"Врх правосудне власти био је заинтересован да се изађе из поступка, уз образложење да је претходна власт покренула поступак и предложили су ми споразум о признавању кривице и почели лицитирање", рекао је Милутиновић.

Џајућев адвокат је рекао да је понуда "врха правосудне власти", који је одбио да именује, била да се са оптуженим Џајићем склопи споразум о признавању кривице, по којем би он био осуђен на две године затвора и обавезао се да плати два милиона евра хуманитарном фонду. 

"Пошто договор није постигнут до истека рока, 31. јануара у 9 сати, суђење је почело тог дана", рекао је Џајићев адвокат на рочишту о одузимању имовине пред Вишим судом у Београду.

"Пошто ме Џајић није овластио за преговоре о склапању споразума о признању кривице, него о томе да се изађе из процеса, предложио сам врху правосудне власти да држава, односно тужилаштво, одустане од кривичног гоњења Џајића и осталих оптужених, а да Џајић одустане од обраћања међународним правним институцијама за накнаду штете због кршења права на одбрану и неоснованог одређивања притвора", рекао је Милутиновић.

Следећи предлог "врха правосудне власти" био је спуштање казне на шест месеци, што је минимална казна за кривично дело за које је Џајић оптужен, али договор није постигнут, изјавио је адвокат.

"О преговорима нису знали ни остали Џајићеви адвокати, а нисам преговарао са поступајућим тужиоцем и судијом и не верујем да су они били обавештени о преговорима", рекао је Милутиновић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи