Хапшења због примања мита

Два лекара Клинике за неурохиругију Клиничког центра Србије ухапшена, под сумњом да су примила мито од 3.000 евра, да би оперисала пацијенткињу.

Београдска полиција ухапсила је двојицу лекара Клиничког центра Србије, због сумње да су примила мито од 3.000 евра како би оперисала пацијенткињу, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

У наставку акције на сузбијању корупције, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду, ухапшени су Д. С. (44) и Р. М. (42), лекари специјалисти неурохирургије Клинике за неурохирургију Клиничког центра Србије, због сумње да су извршили кривично дело примања мита, наводи се у саопштењу.

Осумњичени су кривично дело извршили тако што је Д. С, од 17. јануара до 4. фебруара, у више наврата, захтевао новац од пацијента, како би извршио потребни оперативни захват.

Полиција наводи да је Р. М. у понедељак, по претходном договору са Д. С, од супруга пацијенткиње узео 3.000 евра.

РТС незванично сазнаје да је случај пријављен полицији која је пре исплате обележила новчанице.

Драго Јовановић из Медија центра Клиничког центра Србије каже да је један од лекара ухапшен на радном месту, све под сумњом да су примили мито. Двојица лекара су суспендована.

Клинички центар Србије најоштрије је осудио сваки вид мита и корупције.

"КЦС је у свом пословању транспарентан, што потврђује и ова ситуација о којој обавештавамо јавност", наведено је у саопштењу.

"Управа Клиничког центра Србије  још једном напомиње да се у КЦС осугураницима РЗЗО-а ниједна услуга не наплаћује, нити се од пацијената сме тражити да сами купују лекове или медицински материјал. У супротном, молимо наше пацијенте да обавесте Управу која је доступна 24 сата", истиче се у саопштењу.

Пацијенти се Управи могу обратити мејлом: mediacentar@klinicki-centar.rs

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи