Дриблинг за Џајићеву имовину

Тужилаштво тражи привремено одузимање имовине Драгану Џајићу, јер вреди више од његових законитих прихода. Одбрана тврди да је зарадио много више и да је дуго година био највећи појединачни порески обвезник у бившој Југославији.

Више тужилаштво у Београду предлаже Суду да привремено одузме имовину бившем председнику Фудбалског клуба "Црвена звезда" Драгану Џајићу, јер је њена вредност већа од његових законитих прихода. Oдбрана, међутим, тврди да је вредност имовине вишеструко мања од прихода.

Тужилаштво тражи да се Џајићу одузме кућа од 243 квадрата на Дедињу, као и "пежо 206" и џип "тојота", а његовој супрузи станови у центру Београда и у Новом Београду, као и плац на Дедињу.

"Постоји очигледна несразмера између њихових законитих примања и вредности имовине, чиме су се стекли услови за привремено одузимање имовине по Закону о одузимању имовине проистекле из кривичног дела, тим пре што су окривљени пре покретања поступка продали неке некретнине", рекла је тужилац Зорица Стојшић на почетку рочишта пред Вишим судом у Београду.

Оцењујући захтев Тужилаштва као неуредан и непрецизан, јер је као доказ о Џајићевим легалним приходима приложена само документација о уплати Фонду ПИО од 1994. до 2005. године, његови адвокати подсећају да је он дуги низ година био највећи појединачни порески обвезник у бившој Југославији - да је имао шест играчких уговора, од којих два у иностранству, као и спонзорске уговоре.

"Био је најбоље лево крило на свету, промотер кока-коле, имао је своју робну марку копачки "Џаја", снимио је плочу. Све је то било изванредно добро плаћено", подсећају адвокати.

Његови браниоци тврде да је "неко ишао ђоном", али Џајић је "навикао да буде фаулиран и побеђивао је и много, много веће мајсторе". Како истичу, легендарни фудбалер ће "победити и у овом дриблингу за имовину".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи