Истражити случај "Колубара"

Петар Шкундрић тврди да је по доласку на функцију министра затражио да се испита да ли је и у ком обиму у "Колубари" било злоупотреба. Поручује да они који су криви треба да одговарају.

Коментаришући тврдње појединих медија о противзаконитим дешавањима у рударском басену  "Колубара", министар рударства и енергетике Петар Шкундрић изјавио је да свако ко се огрешио о закон и етичку норму треба да носи свој део одговорности.

Шкундрић је рекао да би и политичари, ако су имали удела у томе, требало да одговарају и политички и кривично.

На питање новинара да ли је знао за злоупотребе у "Колубари", Шкундрић је рекао да је истог тренутка када је сазнао да се сумњало да је ангажовано више опреме него што је било неопходно, затражио да се утврди чињенично стање.

Да је ангажовано више опреме него што је потребно, Шкундрић је, како је навео, сазнао када је постао министар и када је прегледао пословне планове свих јавних предузећа.

Шкундрић је рекао да су у договору са менаџментом и генералним директором Колубаре предузете све мере да се на најрационалнији могући начин искористе расположиви ресурси "Колубаре".

"Мислим да су то резултати показали. Имамо скоро десет пута мање ангажовање машинског парка изван Колубаре", истакао је Шкундрић.

Према његовим речима, на менаџменту ЕПС-а је да утврди да ли су одговорни људи који су били ангажовани у том предузећу и који је ниво њихове одговорности, а на надлежним државним органима је да утврде да ли је било злоупотреба у "Колубари" и ако их је било, да се санкционишу одговорни.

На питање да ли осим ЕПС-а и други надлежни органи, као што је полиција, раде на том случају, Шкундрић је одговорио да је сигурно да надлежни раде свој посао.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи