Изгредници протерани из Италије

Четворица српских навијача која су ухапшена у Ђенови због нереда на фудбалској утакмици Србија-Италија, осуђена на затворске казне које су им одмах замењене казном протеривања из Италије.

Због изгреда у октобру прошле године на фудбалској утакмици Србије и Италије у Ђенови, четворица српских навијача осуђена су на казне затвора које су им одмах замењене казном протеривања из Италије.

Навијачи Страхиња Тољагић (24), Ненад Радовић (30), Горан Станић (25) и Владимир Дедић (28) осуђени су пред судом у Ђенови на казне затвора између годину и десет месеци и две године, али им је казна одмах замењена казном протеривања из Италије, у коју неће смети да уђу наредних пет година, пренела је агенција АНСА.

Четворицу навијача, која су се од хапшења, 12. октобра 2010, налазила у истражном затвору, италијанско правосуђе је теретило за наношење телесних повреда и супротстављање полицији.

За време изгреда у Ђенови, ухапшена су још четири српска навијача, међу којима и вођа навијача Иван Богданов и њима ће суђење почети у марту.

Дуел Италије и Србије у квалификацијама за ЕУРО 2012 прекинут је у седмом минуту, због дивљања навијача из Србије на стадиону у Ђенови.

УЕФА је због тога казнила Србију једном утакмицом играња пред празним трибинама, Фудбалски савез Србије са 120.000 евра, а меч у Ђенови регистрован је службеним резултатом 3:0 за Италију.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи