Петиција за ослобађање Шешеља

Потпредседник СРС-а Милорад Мирчић најавио прикупљање потписа за ослобађање Војислава Шешеља из притвора Хашког трибунала.

"Широм Србије ускоро би требало да почне акција прикупљања потписа за петицију којом ће бити затражено ослобађање лидера Српске радикалне странке Војислава Шешеља из притвора Хашког трибунала", изјавио је потпредседник СРС-а Милорад Мирчић.

"Жеља нам је да сазнамо колико је људи у Србији заиста вољно да да свој глас за слободу лидера српских радикала, који пуних осам година, без кривице и пресуде, тамнује у притвору Трибунала", рекао је Мирчић на конференцији за новинаре.

Војиславу Шешељу се суди за злочине против човечности и повреде ратног права и обичаја у Хрватској, Војводини и Босни и Херцеговини од 1991. до 1993. године.

Шешељ је 21. јануара 2009. додатно оптужен за непоштовање Трибунала због обелодањивања имена и других личних детаља три сведока чији је индетитет, по налогу претресног већа, био заштићен од јавности.

Шешељ је 24. јула 2009. осуђен на 15 месеци затвора због непоштовања суда и та казна му је потврђена 19. маја 2010 године.

Лидер радикала је 4. фебруара 2010. други пут оптужен због објављивања у књизи података о 11 заштићених сведока. Шешељ се добровољно предао Хашком трибунала у фебруару 2003, а суђење му је почело новембра 2007. године.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи