Трговина органима биће истражена

Још није одлучено ко ће водити истрагу о трговини људским органима на Косову и северу Албаније, рекао за РТС Драгољуб Мићуновић и изразио уверење да ће тај случај бити решен до краја.

Шеф делегације Србије у Парламентарној скупштини Савета Европе Драгољуб Мићуновић изјавио је да још није одлучено ко ће водити истрагу о трговини људским органима на Косову и Метохији и северу Албаније, али да је уверен да ће се тај случај решити до краја.

Гостујући у Дневнику РТС-а, Мићуновић је рекао да ће Албанија морати да сарађује, после усвајања Резолуције Дика Мартија коју су подржале и Америка и Европска унија и други међународни актери.

"Још није решено ко ће водити случај, али Еулекс ће сигурно бити укључен. Постоје жеље да дође још неко, као што су Уједињене нације, Савет Европе или потпуно независно тело, али сада је сигурно да ће се то истерати до краја", рекао је Мићуновић.

Према његовим речима, преговори са Приштином могући су и поред истраге која ће бити покренута, јер су они у нашем интересу.

"Чекамо да се формира влада и да започнемо преговоре. Истрага о трговини органима је самостална и тиче се других врста истраживања. Преговори су нам потребни због људи који тамо живе, манастира, имовине", рекао је Мићуновић.

На питање да ли је у Савету Европе било замерки што у српској делегацији није било жена, Мућуновић је рекао да није било последице, али да ће на заседању у априлу то бити исправљено.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи