Истрага против Драгише Бинића

У оквиру кривичног поступка који се води против фолк певачице Светлане Ражнатовић, покренута истрага против бивших директора "Обилића" Драгише Бинића и Јована Димитријевића.

Виши суд у Београду покренуо је истрагу против бившег директора Фудбалског клуба "Обилић" Драгише Бинића и некадашњег спортског директора тог клуба Јована Димитријевића, у оквиру кривичног поступка који се води против фолк певачице Светлане Цеце Ражнатовић, изјавила је Танјугу портпарол суда Душица Ристић.

Према њеним речима, Бинића и Димитријевића саслушао је истражни судија по захтеву тужилаштва, а потом је донео решење о проширењу истраге које их терети за злоупотребу службеног положаја.

Бинић и Димитријевић се терете да су умешани у незакониту продају фудбалера Милана Обрадовића московској "Локомотиви" за три милиона долара, а да од тог трансфера ништа није уплаћено на рачун клуба.

Сумња се да су тако поступали по налозима власнице ФК "Обилић" Ражнатовићеве и да су као одговорна лица у клубу закључили уговор 2. јула 2001. године у Москви с представницима московског клуба о продаји Обрадовића.

Милион долара је, према сумњама тужилаштва, уплаћено на рачун приватног предузећа у Бијељини, а затим предато власници клуба на руке.

Остатак је ишао преко више приватних рачуна у Белгији, Летонији, Шпанији, Палма де Мајорки,  Швајцарској и САД.

Ражнатовићева и њена сестра Лидија Величковић сумњиче се за незакониту продају десет фудбалера, међу којима је и Обрадовић.

Сестре се терете да су злопотребом положаја, приликом продаје ових играча, стекле 235.507.689 динара (4.100.000 немачких марака и 3.480.000 долара), односно 11 милиона евра.

Истрага против Ражнатовићеве покренута је још у априлу 2003. године због недозвољеног држања оружја, пошто ухапшена у акцији "Сабља", а у вили у којој је живела пронађено је више комада ватреног оружја.

Тужилаштво је потом, због сумњи у нелегално обављене трансфере фудбалера, захтевало проширење и допуну истраге.

Више пута допуњавана истрага против фолк певачице окончана је у јуну прошле године.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи