Почело суђење Владимиру Поповићу

Пред Првим основним судом у Београду Владимир Бебa Поповић одбацио оптужбу за клевету коју је против њега поднео пензионисани директор Војно безбедоносне агенције Ацо Томић.

Суђење некадашњем шефу бироа за информисање Владе Србије Владимиру Беби Поповићу кога је пензионисани директор Војно безбедоносне агенције Ацо Томић тужио за клевету почело је данас пред Првим основним судом.

На суђењу је Поповић одбацио тврдње о клевети, док се Томић није појавио у суду због болести.

Наредно суђење заказано је за крај априла када би Томић требало да поставља питања Поповићу, јер сматра да је, на завршеној изборној конвенцији ЛДП-а у центру "Сава", 14. јануара 2008. године, коју је преносила телевизија "Пинк", изнео неистине које су могле да нашкоде његовој части и угледу.

Тужба је поднета због Поповићевих речи "...нека неко од оних који тврде да је глас њему (Тадићу) наставак Зоранове политике, кажу да ће и даље нашим парама давати финансијске награде Зорановим убицама како то ових дана чини његов министар правде награђујући једног од главних организатора убиства Ацу Томића...".

Томићу је непосредно пре тога исплаћено шест милиона динара на име накнаде штете због 100 дана које је неосновано провео у притвору, током акције "Сабља".

Поповић је прошле године у јануару пресудом Четвртог општинског суда ослобођен тужбе да је оклеветао Томића изјавама од 2005. године да је лош безбедњак и да је три пута бежао са Косова током НАТО бомбардовања, јер је суд проценио да некадашњи шеф бироа није имао намеру да тим изјавама увреди Томића.

Томић је пак крајем 2008. године у Трећем општинском суду у Београду осуђен на новчану казну од 90.000 динара због увреде и клевете Поповића.

Оба поступка су међутим застарела пре правоснажности пресуда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи