Истрага због смрти девојчице

Због смрти петогодишње Д. М, у врањској болници покренута истрага и подигнута кривична пријава против Н. Н. лица.

Основно тужилаштво у Врању покренуло је истрагу око смрти петогодишње Д. М. из села Ћуковац код Врања која је преминула 8. јануара на дечјем одељењу Врањске болнице под још неразјашњеним околностима.

Према речима представника за односе са јавношћу Основног суда у Врању Србољуба Милосављевића, истрага је покренута на захтев тужиоца Основног тужилаштва у Врању, с обзиром на то да родитељи преминуле девојчице до сада нису поднели тужбу.

Милосављевић је рекао да је истрага покренута по службеној дужности и да је, поред ње, подигнута и кривична пријава против Н. Н. лица.

„Предмет је додељен истражном судији Владану Мићовићу и у току су предистражне радње, саслушавају се сведоци и чека се исход кривичног поступка", изјавио је Милосављевић.

Према његовим речима, предмет ће, по окончању истраге, бити достављен тужилаштву и у случају утврђивања кривице биће донета одлука и против кога ће бити подигнута оптужница.

Милосављевић је изјавио да не може да пружи прецизније информације, с обзиром на то да је истрага у току, као ни да предочи све елементе истраге који иду у смеру утврђивања евентуалне кривице дежурних лекара дечјег одељења врањске болнице.

Према његовим речима, обдукциони налаз, који се још чека, биће један од кључних елемената.

Сви органи укључени у истрагу

Директор Здравственог центра Врање Урош Трајковић изјавио је да су о том догађају обавештени сви надлежни органи Министарства здравља Србије.

„Десио се нежељени инцидент у нашој установи и поводом тога је ангажована комисија за унутрашњи надзор и обавештена је здравствена инспекција. Истражни органи раде свој посао и видећемо да ли је било неких пропуста", рекао је Трајковић.

Директор Здравственог центра Врање навео је да „нису тачни натписи у медијима да лекари нису имали све потребне инструменте за обављање интервенције, јер су прошле године набављени сви могући нови инструменти".

Родитељи петогодишње Д. М. тврде да им је дете, у суботу 8. јануара, у раним јутарњим часовима, на дечјем одељењу врањске болнице у присуству неколико лекара умрло због небриге, недостатка инструмената и под чудним околностима.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи