Дојава о бомби уочи предаје власти

Због дојаве о бомби евакуисана зграда општине Куршумлија. У Општини већ три месеца влада двовлашће, а представници две стране међусобно се оптужују за дојаву о подметнутој бомби.

Зграда општине Куршумлија, евакуисана је јутрос у 7.10, због дојаве о подметнутој бомби. Полиција је прегледала све просторије, а реч је о лажној дојави.

Јутрос у седам сати у зграду општине дошли су функционери коалиције Демократске странке, Уједињених региона Србије и Социјалистичке партије Србије на примопредају власти, али је, пре него што су општинској писарници предали решења о разрешењу општинске власти, коју чине ДСС, НС и СРС, телефоном дојављено да је подметнута бомба.

Заменик председника општинског парламента Милија Миленковић рекао је да је позив добила секретарица председника Општине и том приликом њој је речено да се у згради општине налази бомба.

Миленковић је оценио да је реч о лажној дојави да би се "опозициони функционери мимо закона довели на функционерска места".

С друге стране, опозициони функционери тврде да је дојава о подметању бомбе сценарио актуелних функционера, са циљем да пролонгирају примопредају власти у општини.

Дејан Милошевић, лидер удружења "Гвоздени пук" које је део УРС-а, сматра да је реч о лажираној дојави чији је циљ одлагање примопредаје власти.

"То је био покушај да спрече да се у општинској писарници евидентирају решења о разрешењу свих функционера. Наравно, после дојаве о подметању бомбе, полиција нас је све извела из зграде, тако да нисмо успели да предамо документацију", казао је Милошевић.

Двовлашће у Куршумлији

Двовлашће у Куршумлији постоји већ три месеца и обе стране тврде да имају већину одборника у Скупштини и да су легална власт.

Новиозабрани председник Скупштине Миломир Стојичић (СПС) рекао је да је Министарство за државну управу и локални самоуправу јуче коначно разрешило овај проблем у куршумлијској општини.

"Министарсво нас признаје као легалну општинску власт, издали су нам решење о изради новог печата, а истовремено у Службеном гласнику је објављено да смо новоизабрана председница општине Весна Јаковљевић (ДС) и ја огласили досадашњи печат неважећим и да нам се одобрава израда новог печата", казао је Стојичић.

Припадници полиције се још увек налазе испред зграде општине и не дозвољавају никоме да уђе у њу.

Нову власт у општини Куршумлија чиниће Демократска странка, Социјалистичка партија Србије и УРС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи