Графолог потврдио аутентичност дневника

Словеначки графолог Доријан Кержан потврдио аутентичност дневника Ратка Младића. Дневнике је српска полиција открила у фебруару прошле године, а 10. маја их је доставила тужиоцима Хашког трибунала.

Секретаријат Хашког трибунала поднео је извештај о дневницима Ратка Младића који је сачинио словеначки графолог Доријан Кержан чији налази иду у прилог њихове аутентичности.

Упоређујући Младићев рукопис са рукописом из дневника, Кержан је дошао до закључка да анализирани узорци "садрже многе важне сличности", односно да "између њих не постоје значајне разлике", пише у званичном документу Трибунала.

"Закључци снажно подржавају предлог да је спорни и референтни рукопис писала иста особа. По мом мишљењу, спорни и референтни рукопис писала је иста особа", закључио је Кержан, кога је Секретаријат ангажовао као независног стручњака у поступку против Војислава Шешеља.

Дневнике је српска полиција открила 23. фебруара прошле године, а 10. маја их доставила Тужилаштву које жели да их уврсти као доказ на више суђења, укључујући и суђење Војиславу Шешељу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи