Америка почела изручења

Осумњичени за убиство и покушај убиства Небојша Зеленовић изручен Србији из САД. Најављено потписивање новог споразума о изручењу држављана између САД и Србије, чиме ће бити регулисано изручење окривљених за сва кривична дела.

Из Сједињених Америчких Држава Србији изручен, осумњичени за убиство и покушај убиства 2000. године, у Београду, Небојша Зеленовић, изјавила је Танјугу министарка правде Снежана Маловић.

Маловићева је напоменула да је ова екстрадиција спроведена у складу са уговором о изручењу између САД и Србије из 1902. године.

Министарка Маловић најавила је да ће ускоро бити потписан нови споразум о изручењу сопствених држављана између САД и Републике Србије, којим ће бити регулисано изручење окривљених за сва кривична дела без ограничења.

Зеленовић, који је српски држављанин, тражен је због убиства Бранка Добрића, кога је 2. јула 2000. године усмртио, хицима из пиштоља, на Зеленој пијаци, у Блоку 44 у Новом Београду, после расправе о Зеленовићевом насртају на Добрићеву породицу.

Србија је недавно поднела захтев САД за екстрадицију америчког држављанина Петера Егнера, осумњиченог за ратне злочине током Другог светског рата у Србији.

Егнер је у Србији осумњичен да је као припадник Гестапоа починио геноцид и ратни злочин над неколико десетина хиљада Срба, Јевреја и Рома, у Београду током Другог светског рата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи