Спречен шверц оружја из БиХ

Српска полиција пресекла ланац кријумчарења оружја из Босне и Херцеговине у Србију. Ухапшен Дејан Николић, код кога је пронађена већа количина оружја, експлозива и муниције.

Полиција Србије ухапсила је држављанина Босне и Херцеговине Дејана Николића, званог Легија (28), осумњиченог за недозвољену производњу, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, изјавио је агенцији Танјуг директор Полиције Милорад Вељовић.

Код осумњиченог су, према речима Вељовића, пронађене две аутоматске пушке, калибра 7,62 милиметара, снајперска пушка, калибра 7,62 милиметара, аутомат "шпагин" са добошем, калибра 7,62 милиметара, аутомат "томпсон", калибра 11 милиметара, као и два аутомата "шмајсер", калибра девет милиметара.

Пронађена су и три ручна бацача ракета, "зоље", калибра 64 милиметара, четири ручне и једна димна бомба, 130 грама пластичног експлозива, 430 грама тротилског метка, око два метра спoрогорећег штапина, 520 метака калибра 45 и 176 метака калибра 7,62 милиметара.

Тиме је пресечен још један ланац кријумчарења оружја, муниције и експлозива из БиХ у Србију, рекао је Вељовић, додајући да тек треба да буде утврђено да ли је тим оружјем било планирано извршење и најтежих кривичних дела на територији Србије и шире.

Хапшење су обавили припадници Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Србије и Служба за борбу против организованог криминала, у сарадњи са Полицијском управом Ужице и Управом граничне полиције у Бајиној Башти.

Николић ће, уз кривичну пријаву, бити приведен истражном судији Вишег суда у Ужицу.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи