Кривичне пријаве због убиства у Охриду

Поднете кривичне пријаве против осам особа умешаних у убиство Дејана Новаковића у Охриду, саопштила полиција у Скопљу. Један осумњичени је српски држављанин и у бекству је, остали су Македонци.

Полиција у Скопљу саопштила је да су против осам особа поднете кривичне због убиства српског држављанина Дејана Новаковића у Охриду.

Портпарол полиције Иво Котевски изјавио је на конференцији за новинаре да је од осам осумњичених седам Македонаца, који су приведени, и један Србин, који је у бекству.

Котевски је додао да је према истрази вештака судске медицине смрт Новаковића (34) наступила као последица ударца по грудима тврдим предметом.

Портпарол је навео да је један од окривљених покушао да избрише видео материјал на којем се види туча и трагови крви и додао да су међу приведенима и особе из обезбеђења клуба "Куба Либре Хавана", где се догодило убиство.

Котевски је навео да је извршен претрес кућа свих осумњичених и да им је узет узорак за ДНК анализу.

Реконструкција полиције на основу информација сведока и са терена показала је да је туча почела на улазу у ноћни клуб, где је настрадали Новаковић био нападнут и гурнут на под, док је његов пријатељ Г.П, који је лакше повређен, покушао да га одвуче.

Новаковић је успео да устане и почео је да бежи и када је стигао до зграде Поште у Охриду сустигли су га осумњичени, који су га опет гурнули на земљу и ударцима рукама и ногама у пределу главе и тела нанели му тешке телесне повреде, од којих је преминуо на лицу места.

Полиција је саопштила да су у вези овог инцидента позване на разговор 43 особе, од којих 25 сведока, да је одузет целокупни сyстем за снимање у клубу "Куба Либре Хавана", који ће бити доставље криминолошкој техници МУП-а.

Одузети су видео записи из суседних објеката у околини ноћног клуба, извршен је претрес у кућама седам осумњичених, а истражни судија ће затражити претрес домова још двојице, чији идентит још није откривен.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи