Шарић између Азије и Африке

После изјава челника црногорске полиције и правног заступника одбеглог Дарка Шарића, остаје непознато где се најтраженији наркобос налази. Из Словеније саопштено да је Шарић у Јужној Африци, док је у адвокатску канцеларију Томановић стигло његово писмо из једне азијске земље.

Специјалном суду у Београду и адвокатској канцеларији Томановић стигло је писмо чији је наводни аутор оптужени за организовање криминалне групе и шверц кокаина Дарко Шарић.

Портпарол специјалног суда Маја Ковачевић - Томић рекла је да је писмо адресирано на председника судског већа Синишу Петровића, да не садржи никакве претње, нити било шта деликатно. Међутим, није желела даље да прецизира наводе писма, нити одакле је оно послато.

Према речима адвоката Зденка Томановића, писмо је, на основу печата, послато из једне евроазијске земље, коју он није желео да идентификује.

"Дарка Шарића, ни ја нити било ко из моје канцеларије никада нисмо ни видели ни чули. Ангажовала ме је његова мајка и његов брат", рекао је Томановић. 

Суштина Шарићевог писма, како је навео Томановић, јесте указивање на то да и он има право да се његов случај врати у оквире закона и да се одлуке о томе доносе у надлежним институцијама, као што су суд и тужилаштво.

Подсећајући да је Шарићу имовина одузета пре суђења, Томановић је пренео да његов клијент у писму напомиње како је, пре неколико година, у складу са законом, он ту имовину легализовао и да је "легалних 30 милиона евра", као и остала његова имовина, прошла поступак легализације.

Према Томановићевим речима, Шарић указује да ће, онда када се створе услови да му се "суди у судници, а не у кабинетима", покушати да докаже да није "архитекта никаквих наркокланова и наркотрговина у овом региону".

Шарић у Јужној Африци?

Из Словеније је саопштено да је Дарко Шарић напустио Балкан и отишао у Јужну Африку, тврди директор црногорске полиције Веселин Вељовић.

Вељовић је истакао да је црногорска полиција свакодневно доживљавала олује притисака и напада, а да је онда из Словеније саопштено да су идентификовани пасоши и начин на који је он илегално напустио Балкан и отишао у Јужну Африку.

У полицијској акцији "Балкански ратник", крајем маја је у Љубљани ухапшено 15 лица, због сумње да су била повезани са Шарићем.

Кокаин који је средином октобра 2009. године заплењен у Уругвају надомак Монтевидеа, требало је да буде укрцан на брод за Јужну Африку.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи