Гверо превремено на слободи

Милан Гверо, осуђен на пет година затвора због злочина против човечности у Сребреници, пуштен на слободу. Гверо затражио раније ослобађање, јер је у притворској јединици већ провео четири године и 39 дана, односно више од две трећине пресуђене казне.

Хашки оптуженик Милан Гверо, који је осуђен на пет година затвора због злочина против човечности у Сребреници, ослобођен је данас из притвора пошто је председник Хашког трибунала Патрик Робинсон одобрио његов захтев за раније пуштање на слободу.

Гверо, некадашњи заменик команданта за морална, законска и верска питања у главном штабу Војске Републике Српске , затражио је 16. јуна раније ослобађање, јер је у притворској јединици већ провео четири године и 39 дана, што значи да је одслужио више од две трећине пресуђене казне.

Поред тога, његови адвокати су тражили од Трибунала да Гверо буде пуштен на слободу и зато јер неће представљати опасност за јавност и због чињенице да му се здравствено стање погоршало.

Гверо се предао 2005. године, а осуђен је заједно са још шест истакнутих војних и полицијских званичника РС за геноцид и злочине против човечности због улоге у злочинима почињеним у Сребреници.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи