Оптужени за злочин у Личком Осику

Против четворице бивших припадника полиције САО Крајине, Тужилаштво за ратне злочине Србије подигло оптужницу због убиства петочлане породице Ракић у Личком Осику, у Хрватској 1991. године.

Тужилаштво за ратне злочине Србије подигло је оптужницу против четворице бивших припадника полиције САО Крајине, због убиства петочлане породице Ракић у Личком Осику, у Хрватској, октобра 1991. године. 

Окривљенима Чеди Будисављевићу, Мирку Малиновићу, Милану Богуновићу и Богдану Грујичићу се на терет ставља убиство Манета Ракића, његових синова Драгана и Милована, ћерке Радмиле и супруге Луције, саопштено је из тужилаштва.

Оптужени су, како се наводи, због сумње да поседују радио станицу и да сарађују са хрватским оружаним формацијама, ухапсили Манета Ракића и његово троје деце, везали им руке, затворили уста лепљивом траком и возилом марке "Там", превезли их до крашке јаме  "Голубњача" где су их убили хицима из ватреног оружја.

Њихова тела су потом бацили у јаму, а тело Луције Ракић коју су такође убили ватреним оружјем, оптужени Будисављевић, Малиновић и Богуновић су запалили, као и викендицу у којој је боравила, у месту Широка Кула.

Тужилаштво је предложило да се оптуженима продужи притвор у којем се налазе од хапшења.

Захтевом за спровођење истраге обухваћено је шесторо осумњичених за тај догађај, али је, против двојице који су недоступни српским правосудним органима, истрага у прекиду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи