Суђење Мирославу Алексићу – адвокат одбране није хтео да поставља питања сведоцима

У Вишем суду у Београду је испитивањем сведока настављено суђење власнику школе глуме Мирославу Алексићу, оптуженом за силовање и сексуално узнемиравање неколико полазница те школе.

Сведоци Н. К. и С. З. су остале при својим исказима, а Алексићев бранилац на чији захтев су сведоци и позвани, није имао питања за њих. 

Адвокат је навео да због тешког здравственог стања свог брањеника не жели да поставља питања сведоцима јер како је рекао, жели да Алексић што пре оде кући "како не би издахнуо у судници". 

Судија је поставио неколико питања Н. К, која је навела да је похађала Алексићеву школу глуме од 1997. до 1998. године и да не познаје оштећене, али да је имала слично искуство као оне. 

Путем медија је, према њеним речима, видела да су девојке пријавиле Алексића када је одлучила да оде и она у полицију и да своју изјаву.

Следеће суђење заказано је за 26. новембар за када су позвани сведоци.

Судија је на претходном суђењу прочитао налаз и мишљење вештака у ком се наводи да је Алексић способан да прати суђење данима, којима не прима хемиотерапију, због чега је његов бранилац негодовао и тврдио да је вештачење одрађено неадекватно.

Алексић је оптужен за четири кривична дела силовања, од тога два у продуженом трајању и пет кривичних дела полног узнемиравања, од чега су два такође квалификована у продуженом трајању.      

Прва га је за сексуално злостављање пријавила глумица Милена Радуловић, а убрзо се оптужбама против њега придружила Ива Илинчић, па и друге девојке.     

Ухапшен је 16. јануара 2021. године и до 10. септембра је био у притвору, који му је тада замењен кућним притвором уз електронски наџор, након чега му је 10. марта укинут и кућни притвор. 

понедељак, 28. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи