Читај ми!

Отац убијеног Лазара Вукићевића сведочио на суђењу припадницима групе "врачарци"

У Специјалном суду у Београду у наставку суђења оптуженим припадницима групе "врачарци" сведочио је отац убијеног Лазара Вукићевића, за чији покушај убиства се терете припадници поменуте групе и који је детаљно испричао како је изгледао 7. октобар 2019. године када је под аутомобил његовог сина постављена, а касније и експлодирала експлозивна направа испред њихове породичне куће.

М. В. је навео да је приметио да се стално неки непознати људи крећу око куће, као и да их је 10 дана пре екплозије полиција упозорила да ће на његовог сина бити извршен атентат.

Тврди да су експлозив поставили и активирали Марко Дракула и Никола Филиповић, и да је то био "класичан покушај убиства његовог сина на најсуровији начин".

Отац убијеног Лазара је рекао да је његов син повређен том приликом, али да није хтео то да се забележи како се његови противници не би "сладили". Како је навео његовом сину је тад пукла бубна опна и део гелера му је ушао у кожу код рамена, али да нема медицинску документацију јер је ране санирао у приватној здравственој установи.

Неизбежна смрт била би и 7. октобра 2019. године

М. В. верује да би његов син погинуо да није било стуба између њега и "поршеа" који је експлодирао, јер је стајао на два метра од експлозије. Након догађаја син му је рекао да су му Филиповић и Дракула "дигли ауто у ваздух".

Сведок је поменуо и да је Марко Миљковић један од вођа групе Вељка Беливука рекао да је постављање бомбе наручио Никола Вушовић, и додао да је наводно његов син ранио Вушовића раније у ногу и да због тога он шепа, али је Вукићевић рекао да у то не верује јер његов син никада није носио оружје.

Према његовим речима, Лазар Вукићевић је након експлозије отишао и код Беливука и Милковића и код браће Вавић и они су рекли да они нису поставили бомбу.

М. В. тврди да је Дракула у притвору пре четири године славио убиство његовог сина.

Припадници Беливукове групе терете се да су Вукићевића 14. октобра 2020. године намамили у кућу у Ритоепку где су га убили и његово тело самлели у машини за млевење меса, а касније просули у реку.

Дракула оптужио Вукићевића да не говори истину

Дракула, који је иначе признао да је он поставио и активирао експлозив, оптужио је сведока оштећеног Вукићевића да лаже.

Између осталог данас је испитано пет оштећених - сведока којима су аутомобили оштећени приликом експлозије бомбе која је била постављена под аутомобил Лазара Вукићевића.

Оптужени Марко Дракула, који је признао да је поставио и активирао експлозив, је сведоке питао да ли може он да им плати штету, на шта су они одговорили да не желе.

Следеће суђење заказано је за петак 18. октобра за када су позвани оштећени.

На оптуженичкој клупи је 28 оптужених, док је њих 17 одсутно, неки су у бекству, а неколико њих је у затворима у Европи.

Према наводима из оптужнице вође ове групе су Никола Вушовић, Урош Пиперски и Радоје Звицер, који је иначе означен као вођа "кавачког" клана.

У овом предмету оптужено је укупно 45 особа, док се у одсуству суди 17 , међу којима су и вође групе Никола Вушовић, Радоје Звицер и Урош Пиперски.

Чланови групе у бекству

Вушовић и Звицер су у бекству због чега им се суди у одсуству.

Група се терети за убиства 20. марта Александра Халабрина, 10. септембра Драгана Ристића, и 17.октобра 2020. године Александра Шарца.

Покушаји убистава извршени су 7. октобра на сада покојног Лазара Вукићевића, 29. децембра 2019. године на Самира Дивљановића, 11. маја 2020. на Милоша Ниловића, 27. новембра 2020. године на Андрију Зарића као и на Арсенија Стефановића 1. фебраура 2021. године.

Звицер и Вушовић терете се и да су од 2019. до 2022. године организовали групу, чији припадници су између осталог цијанидом покушали да отрују Страхињу Савића који се налазио у притвору у Црној Гори и био је спреман на сарадњу са истражним органима те државе.

уторак, 15. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи