Читај ми!

Тужилаштво покренуло поступак против "Делеза", "Меркатора С", "Универекспорта" и "ДИС-а" због намештања цена

Посебно одељење за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду формирало је предмет поводом информација из Закључка Комисије за заштиту конкуренције Републике Србије, којим се покреће поступак испитивања повреде конкуренције против четири привредна друштва “Делез", "Меркатор С", "Универекспорт-импорт" и "ДИС", због провера да ли се у поступцима ових друштава евентуално стичу и елементи кривичног дела, речено је РТС-у.

Тужилаштво је поднело је Сектору тржишне инспекције Министарства унутрашње и спољне трговине захтев за пружање потребних обавештења у вези са инспекцијским надзором и контролама извршеним над четири привредна друштва у периоду од 2016. године до 2024. године, у погледу начина вршења промета роба и услуга, формирања малопродајних цена, спречавања конкуренције и другог, сазнаје РТС.

У питању су привредна друштва “Делез", "Меркатор С", "Универекспорт-импорт" и  "ДИС", потврђено је РТС-у.

Такође од Комисије за заштиту конкуренције је затражено да током поступка испитивања повреде конкуренције по службеној дужности против наведених привредних друштава, обавештава тужилаштво о резултатима предузетих радњи и мера, прикупљеним подацима, као и о коначној одлуци, имајући у виду да закључење реструктивног споразума из члана 10. Закона о заштити конкуренције под одређеним условима може да има елементе кривичног дела.

уторак, 15. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи