Читај ми!

Више јавно тужилаштво о изношењу детаља у предмету "Рибникар"

Више јавно тужилаштво у Београду саопштило је да је београдском Првом основном јавном тужилаштву наложило да утврди како је дошло до изласка тајних података из предмета који је познат као "Рибникар" у јавности, те да процесуира одговорне.

ВЈТ у саопштењу подсећа да је главни јавни тужилац Ненад Стефановић 6. октобра издао Првом основном јавном тужилаштву обавезно упутство са налогом да формира предмет и испита повреду тајности поступка, поводом непоштовања одлуке ВЈТ-а о искључењу јавности.

Напомиње и да очекује да Прво основно јавно тужилаштво процесуира и сваку следећу повреду тајности у предмету "Рибникар" , у којем је исључена јавност.

"Подсећамо да је обавезно упутство издато, имајући у виду да је у овом предмету јавност искључена од почетка кривичног поступка, током истраге и касније одлуком Вишег суда у Београду са главног претреса који је у току, а ради заштите интереса малолетних оштећених у овом поступку", каже се у саопштењу Тужилаштва.

Истиче да се да Првом основном јавном тужилаштву у Београду наложено да утврди како је дошло до изласка тајних података из овог предмета према јавности, те да процесуира одговорне.

"Главни јавни тужилац ВЈТ у Београду поново апелује на све учеснике у поступку, браниоце, пуномоћнике и оштећене, као и медије да поштују одлуку правосудних органа у вези са искључењем јавности из поступка и нагласио да ће свако непоштовање ове одлуке бити процесуирано у складу са законом", закључује се у саопштењу.

среда, 09. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи