Читај ми!

На Хоргошу и Прешеву спречено кријумчарење муниције и делова за оружје

Царински службеници су на граничним прелазима Прешево и Хоргош, у сарадњи са полицијом, у два одвојена случаја, открили и спречили покушаје кријумчарења муниције и делова за оружје преко државне границе.

На граничним прелазима при уласку, односно изласку из Србије, је у два одвојена случаја спречен покушај кријумчарења делова за оружје и муниције, саопштила је Управа царина.

Први случај се догодио у ноћи пред викенд на граничном прелазу Прешево када је на ред за редовну контролу пристигао аутомобил са кампер приколицом страних регистарских ознака.

Возач аутомобила је службеницима рекао да нема ништа да пријави, али је током детаљног прегледа возила и приколице затечено отужје и муниција.

У кампер приколици се налазио и један црни ранац у чијем џепу је откривено 35 пиштољских метака калибра 6,35 милиметара, који су заједно са возачем предати у даљу надлежност МУП-а.

Истог дана, око поднева, на излазу граничног прелаза Хоргош откривен је комби пун разних делова за оружје.

Случај је откривен током детаљног прегледа комбија страних регистарских ознака који се из Бугарске упутио ка Француској.

На задњем седишту возила пронађена је црна торба пуна делова за аустро-угарску пушку репетирку, марке ''Mannlicher M1895''.

Међу преко 50 делова за поменути модел пушке, нашло се неколико магацина за муницију, механизама за окидање, обарача, опруга повратног механизма, и један комплет за чишћење.

Откривени делови оружја привремено су задржани до окончања прекршајног поступка, покренутог против возача.

"Без обзира да ли се ради о оружју које је у функцији или пак само о колекционарским примерцима и њиховим деловима, пријављивање робе, а нарочито оне која може имати вишеструку намену – обавезно је и представља дужност сваког путника", истичу из Управа царине.

Путницима дозвољено да у Републику Србију привремено унесу оружје и муницију само када долазе у организовани лов и то у организацији Ловачког савеза Србије, или друге за то овлашћене организације, као и ради учествовања на спортској манифестацији.

уторак, 17. септембар 2024.
11° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи